avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata?

Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana?
Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care eu sunt divortata, copiii sunt in intretinerea mea si in ingrijirea mea, iar tatal lucreaza de un an legal in germania? Aici in Ro, unde locuiesc impreuna cu copiii EU sunt pers. care primeste alocatia pt copii de 10 euro. Poate tatal sa faca demersuri si sa obtina alocatie pt copii pe numele lui acolo in Germania, iar eu primesc aici in Ro pe numele meu diferenta? Adica , mai exact, poate sa primeasca fostul sot alocatie europeana pt copii chiar daca nu este tutore legal al copiilor?
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 09:32, 30 Ianuarie 2015
Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/1971, stabileste ca alocatia europeana pentru copii este o forma de ajutor familial pentru asigurarea unui trai corespunzator a tuturor copiilor nascuti in Uniunea Europeana. Potrivit prevederilor lui, fiecare stat U.E., in functie pe posibilitatile proprii, va acorda o alocatie pentru copiii care sunt in intretinerea angajatilor de pe teritoriul sau. Regulamentul dateaza din 1971, dar romanii beneficiaza de prevederile lui din 2007, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Procedura consta in completarea a doua formulare:
- formularul E 411 – cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al familiei
si
- formularul E 401 – atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.

Mai multe detalii gasiti aici:
[ link extern ] /
nu mi s-a raspuns la intrebare! Am specificat ca copiii sunt in intretinerea mea nu a fostului sot care lucreaza in germania. Deci este posibil ca fostul sot sa incaseze alocatia europeana pe numele lui desi nu are copiii in intretinere? Daca alocatia este pt toti copiii din UE al caror parinte lucreaza in UE, atunci dc trebuie sa fie neaparat in intretinerea acelui parinte care lucreaza acolo? IN cazul meu, tatal copiilor lucreaza in Ue, noi divortati, copiii in intretinerea mea. Au dreptul la alocatie chiar si in numele tatalui nu al meu? Cum aflu daca tatal primeste alocatie in Germania?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Vi s-a raspuns care sunt prevederile cu privire la acordarea acestei alocatii.
De unde sa stim noi daca tatal primeste sau nu aceasta alocatie pentru copii, va puteti adresa institutiilor din Germania.

Tatal o primeste ca lucreaza in Germania si nu dvs care sunteti in Romania.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
pai tocmai, ca poate tatal o primeste si o baga in propriul buzunar, nu? Alocatia neajungand la copii.. Multumesc
Incercati sa luati legatura cu institutia care aproba asa ceva in Germania .

Alte discuții în legătură

Alocatii europene gabriela0007 gabriela0007 daca am copii cu mine in tara straina si sotul mai pot lua alocatia europeana din tara in care lucrez ? (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil Laura31 Laura31 buna seara! problema sta in felul urmator: sora mea locuieste cu logodnicul (italian) in Italia si au impreuna un copil de 1 an si 6 luni care poarta numele ... (vezi toată discuția)