avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata?

Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana?
Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care eu sunt divortata, copiii sunt in intretinerea mea si in ingrijirea mea, iar tatal lucreaza de un an legal in germania? Aici in Ro, unde locuiesc impreuna cu copiii EU sunt pers. care primeste alocatia pt copii de 10 euro. Poate tatal sa faca demersuri si sa obtina alocatie pt copii pe numele lui acolo in Germania, iar eu primesc aici in Ro pe numele meu diferenta? Adica , mai exact, poate sa primeasca fostul sot alocatie europeana pt copii chiar daca nu este tutore legal al copiilor?
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 09:32, 30 Ianuarie 2015
am incercat sa iau legatura dar nu mi se da informatii decat oficial, sau pe baza legala... Daca nu sunt cel in cauza ma cam uit.... Asta este. Multumesc!
Ar mai fi varianta sa apelati la ANPIS si/sau la Ambasada Romaniei din Germania.
Am apelat si la Ambasada dar ei imi spun ca nu se ocupa cu asa ceva. Am trimis si un mail celor care se ocupa cu alocatia asta in Germania, dar nu am primit nici un raspuns...... Probabil ca fiind ceva oficial, nu pot sa-mi dea informatii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii europene gabriela0007 gabriela0007 daca am copii cu mine in tara straina si sotul mai pot lua alocatia europeana din tara in care lucrez ? (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil Laura31 Laura31 buna seara! problema sta in felul urmator: sora mea locuieste cu logodnicul (italian) in Italia si au impreuna un copil de 1 an si 6 luni care poarta numele ... (vezi toată discuția)