avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Incasari la export
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Incasari la export

Se poate ca o firma din Polonia sa plateasca unei firme din Romania in lei fara TVA?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:17, 30 Ianuarie 2014
Poate sa plateasca in orice moneda din moment ce factura este facuta in valuta. Dar fara tva nu inteleg cum .. Adica a platiti o parte din factura ( doar baza) ? Posibil sa trebuiasca sa refeti factura fara tva exportul este scutit de tva)
Imi pare rau ca nu am fost inteles. Sa reluam detaliat :
1)Firma din Romania exporta o anumita marfa la o firma din Polonia.
2) Firma din Polonia solicita factura in lei.
3) Acum intrebarea : Se poate ca o firma din Polonia sa plateasca unei firme din Romania in lei fara TVA?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Intrebarea este pusa aiurea, dar am inteles ideea.
Da, se poate sa plateasca in orice moneda fara TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme inactive fifi58 fifi58 care este deosebirea intre firme inactivi , si firme cu activitate este suspendata In oct.2013 am suspendat activitatea si totusi in lista cu firme inactivi ... (vezi toată discuția)
Fond comercial NicoleJ NicoleJ buna ziua! am o problema de rezolvat la care am intalnit unele dificultati. se achizitioneaza un teren aflat langa o sosea modernizata pt construirea unei ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la particulari costachel costachel Buna ziua. Am citit din ce am gasit pe net ,dar nu sunt lamurit complet in urmatoarea situatie: I.I. cu activitate de comert on line. Marfa o vinde in ... (vezi toată discuția)