Sunt chirias intr-un imobil nationalizat. Recent, mi-a expirat contractul de inchiriere si am fost la ICRAL sa-l reinnoiesc si de acolo mi s-a spus ca nu mi se poate reinnoi contractul intrucat "nu exista ordonanta" in acest sens. E adevarat ce mi s-a spus? Ce pot sa fac?
Multumesc.
Va sfatuiesc sa mergeti personal la AFI (Administratia Fondului Imobiliar), in audienta, sunt convinsa ca veti putea reinnoi contractul de inchiriere, in cazul in care ati fost bun platnic.
Va doresc succes!
Consilier V. Ioana-Iulica
Adresa si programul AFI:
* ADMINISTRATIA FONDULUI IMOBILIAR (AFI)
STR. REG. ELISABETA 16, SECT.3; DIR.GEN. MIHUTU LUMINITA, ET.IV, CAM 3 TEL. 021-315.68.40/27, AUDIENTE LUNI ORA 12
- SERVICIUL ADMINISTRATIV SI PROTECTIA MUNCII - SEF SERVICIU APOSTOLACHE TEODOR, ET.3,CAM.4,ET.4,CAM.23,ET.7-XEROX, TEL. 021-315.04.01, 021-315.68.40/16,28,43,45, PROGRAM CU PUBLICUL LUNI-JOI ORELE 9-14
- REGISTRATURA AFI ET.3,CAM.4,TEL.315.68.40/16,PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL LUNI-JOI,ORELE 9.00-14.00
daca imobilul nationalizat este revendicat, atunci cei din primarie au dreptate - nu mai au baza legala, si de fapt nu au mai avut baza legala din 2004, dar asta-i alta chestiune.
daca nu este revendicat atunci atrageti-le atentia ca "legile speciale" nu mai sunt aplicabile si in relatia dumneavoastra cu locatorul (adica primaria) intervine legea "normala", adica l.114/1996 - legea locuintei. nu trebuie sa mai astepte cei de la primarie nici o ordonanta ci pur si simplu sa aplice legea normala care stabileste relatiile intre locator si locatar.
daca imobilul nationalizat este revendicat, atunci cei din primarie au dreptate - nu mai au baza legala, si de fapt nu au mai avut baza legala din 2004, dar asta-i alta chestiune.
daca nu este revendicat atunci atrageti-le atentia ca "legile speciale" nu mai sunt aplicabile si in relatia dumneavoastra cu locatorul (adica primaria) intervine legea "normala", adica l.114/1996 - legea locuintei. nu trebuie sa mai astepte cei de la primarie nici o ordonanta ci pur si simplu sa aplice legea normala care stabileste relatiile intre locator si locatar.