avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa mea e revendicata si nu am fost instiintati -VA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa mea e revendicata si nu am fost instiintati -VA ROG UN SFAT

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil nationalizat pe care l-am cumparat in 2004 de la ICRAL, dupa o lunga asteptare unde mi s-a spus ca s-a efectuat o cautare pentru a nu fi revendicat ( nu as fi avut voie sa cumpar daca era revendicat). In urma unei vizite la AFI pentru separare curti aflu intamplator ca imobilul meu are cerere de revendicare din 2001 fara mai multe explicatii. Am cautat pe site-ul PMB imobilul meu si aflu ca are cerere de revendicare imobil din 2001 si dosar de Legea 10 din 2006 desi noi nu am fost instiintati niciodata si probabil ca daca nu aveam o problema administrativa nu aflam niciodata. Ce se intampla in acest caz si de ce nu am fost instiintati atata timp cat am cumparat la 3 ani dupa cerere? Cum a fost posibil sa ne vanda imobilul pentru ca in nici un caz nu am fi cumparat daca am fi stiut asa ceva??Va rog ajutati-ma cu un sfat inainte de a ma duce la un avocat sau Primarie si sa fiu total nepregatita. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lauraflorina29 , utilizator 12:07, 21 Iulie 2009
normal ar fi sa vi se aplice legea 1/2009....adica ramaneti cu imobilul iar statul despagubeste revendicatorul la valoarea de piata.

av.m.vasilescu
Totusi nu este un abuz ca am aflat intamplator dintr-o institutie alta decat cea abilitata?
Iar in privinta legii 1/2009 nu are norme metodologice deci nu are aplicabilitate.
In mod normal ar trebui sa se aplice legea de la data depunerii notificarii, adica cea din 2001.
Iar contractul de vanzare cumparare este oricum lovit de nulitate absoluta!
in momentul cumpararii imobilului trebuia sa mergeti la primarie si sa va interesati, sa cereti informatii privind situatia juridica a imobilului in cauza. astfel nu ati mai fi avut probleme ulterior ;)

consider mai mult decat necesar sa apelati la serviciile unui avocat , dar ramane la aprecierea dvs
Daca locuinta v-a fost vinduta dupa intrarea in vigoare a Legii 10/2001, atunci contractul este lovit de nulitate absoluta, pentruca aceasta lege interzicea orice act juridic cu privire la imobilele pentru care s-a formulat notificare. Dar aceasta nulitate absoluta trebuie constatat si stabilita de o instanta de judecata. Fostul proprietar avea deschisa calea unei actiuni prin care sa solicite anularea contractului de vinzare cumparare, dar intr-un atare proces trebuia sa fiti si dvs. citat. Cel mai bine este sa mergeti la primarie, la comisia de solutionare a notificarilor si sa va interesati de soarta imobilului.

Alte discuții în legătură

Legea 112 calymake calymake In 2007 sept. am depus cerere de cumparare la AFI pentru apartamentul parintilor mei, raspunsul a venit in 2008 luna februarie. Intre timp a aparut un ... (vezi toată discuția)
Apartament dobandit cu legea 112 57e14 57e14 am dobandit in anul 1997 prin Legea 112 apartamentul in care locuiam ca si chiriasi din 1991 - nu exista nici un fel de litigiu la momentul cumpararii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Legea notificarilor pe locuinte,exista? Radu31 Radu31 Buna ziua,aduc si eu in atentia dvs o problema care pare,pt mine, imposibil de rezolvat. Cel putin eu mi-am pierdut speranta ca cei care ar trebui sa se ocupe ... (vezi toată discuția)