avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea notificarilor pe locuinte,exista?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea notificarilor pe locuinte,exista?

Buna ziua,aduc si eu in atentia dvs o problema care pare,pt mine, imposibil de rezolvat.
Cel putin eu mi-am pierdut speranta ca cei care ar trebui sa se ocupe de asa ceva o si fac.

In anul 2001 s-a depus o notificare la primaria capitalei,prin care o persoana fizica revendica un anumit imobil(bloc),revendicarea este cu litera I.

In respectivul imobil(bloc de locuinte) 95% din apartamente sunt cumparate de la stat inainte de anul 2001.
Mai sunt doar cateva aparatamete(garsoniere) care apartin statului (dgafi). Eu locuiesc cu chirie la stat intro astfel de garsoniera din anul 2000.
In momentul in care am facut cerere de cumpare a locuintei cei de la DGAFI,mi-au spus ca vanzarile sunt blocate din 2001 din cauza acestei notificari.
Notificare nerezolvata nici in 2009,in prezent.
Chiar nu exista o perioada limita de solutionare a unor astfel de probleme?
Nu este nicio lege care sa prevada un termen limita de solutionare(pozitiva sau negativa) a unei simple NOTIFICARI?
Am solicitat in scris de la primarie si AFI stadiul in care se afla eventualul proces insa mi s-a raspuns ca nu am dreptul sa stiu acest lucru.
Din 2001 toti ridica din umeri si nu pot sa mi dea un sfat concret la aceasta problema. #-o

Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Radu31 , utilizator 20:11, 12 Octombrie 2009
Incercati sa invocati L nr 554/2004 pe considerentul ca imobilul nu are un statut juridic secret,normal primaria ar trebui sa puna la dispozitie situatia acestui imobil ,mai mult sa lamureasca situatia spatiilor blocate ca urmare a notificari.
In primul rand multumesc pt atentia acordata.

Primaria raspunde in scris exact ceea ce stiu si eu si ceilalti vecini aflati in situatia mea.

Adica: NU exista un proces pe rol pt revendicarea imobilului,INSA exista notificarea nr xx din 2001 pt acest imobil. :(
Iar directorul juridic din pmb mi-a spus ca pt astfel de notificari nu exista termen limita stipulat de vreo lege.

Iar daca ar exista un proces,dvs nu aveti calitatea de a obtine informatii despre stadiul lui pt ca nu sunt informatii de interes public.

Deci o simpla notificare pe o coala a4, din anul 2001,blocheaza 6 familii de la cumpararea locuintelor unde stau cu chirie la stat.
Spuneti-i directorului cu care ati discutat ca legea 10/2001 spune altceva!
B-)
Art. 25. - (1) În termen de 60 de zile de la înregistrarea notificării sau, după caz, de la data depunerii actelor doveditoare potrivit art. 23 unitatea deţinătoare este obligată să se pronunţe, prin decizie sau, după caz, prin dispoziţie motivată, asupra cererii de restituire în natură.

(2) Persoana îndreptăţită are dreptul să susţină în faţa organelor de conducere ale unităţii deţinătoare cererea de restituire în natură. În acest scop ea va fi invitată în scris, în timp util, să ia parte la lucrările organului de conducere al unităţii deţinătoare.

(3) Decizia sau, după caz, dispoziţia motivată se comunică persoanei îndreptăţite în termen de cel mult 10 zile de la data adoptării.

(4) Decizia sau, după caz, dispoziţia de aprobare a restituirii în natură a imobilului face dovada proprietăţii persoanei îndreptăţite asupra acestuia, are forţa probantă a unui înscris autentic şi constituie titlu executoriu pentru punerea în posesie, după îndeplinirea formalităţilor de publicitate imobiliară
:D
Concluzionand : din momentul in care dvs aveati dosarul complet incepe sa curga termenul de 60 de zile!B-)
cata vreme cei care au revendicat imobilul nu au depus toate documentele dosarul respectiv nu poate fi solutionat! Exista doar posibilitatea sa ii dati in judecata pe revendicatori pentru a prezenta documentele daca acestea exista!Desi ma indoiesc foarte tare fiindca daca ar fi existat erau de mult timp depuse la dosar!
Daca notificarea nu este depusa prin executor judecatoresc nu este valabila si dosarul va fi solutionat prin respingere!B-)
Multumesc mult pt sfaturi!
O sa incerc sa "atac" problema cu ajutorul recomandarilor dvs, desi de la adiministratia asta ma astept la orice!
Multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar dar nu pot wirtej wirtej am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu notificare legea 10/2001 Artigas Artigas Va salut, Poate fi vandut un imobil in legatura cu care fostul proprietar a depus o notificare la PMB pe Legea 10/2001 acum 10 ani ? Acesta nu a completat ... (vezi toată discuția)