avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament in casa nationalizata repartizat cu fisa de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament in casa nationalizata repartizat cu fisa de folosinta

Buna seara,

Locuiesc intr-o casa nationalizata cu un numar de 4 apartamente. 2 apartamente sunt cumparate pe legea 112. Eu locuiesc, alaturi de parintii mei, intr-unul din acestea doua, parintii mei fiind proprietari. Inca un apartament este inchiriat prin ICRAL, iar cel de-al patrulea a fost incredintat de curand unei persoane printr-o "fisa de folosinta" de catre aceeasi institutie, sau fosta institutie. De acest apartament as fi fost interesata chiar eu. Casa este revendicata de o ruda indepartata a fostului proprietar, ruda care nu intruneste conditiile necesare pentru reatribuirea proprietatii. Intrebarile sunt cat de "legala" este repartizarea cu "fisa de folosinta" mai ales in conditiile in care casa este revendicata si care sunt sansele si pasii de urmat pentru a primi acest apartament in chirie (eventual cumparare)? In acest caz este valabil dreptul de preemitiune? Sunt tanara, necasatorita, absolventa de studii superioare, nu am detinut niciodata o casa in proprietate sau in chirie de la stat, tolerata in spatiu, spatiu ce are suprafata locuibila de 22mp.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
enjoythesilence, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 07:53, 23 Aprilie 2011
Pai ... inteleg ca a fost deja repartizat unei persoane. Ce sa inteleg? Ca doriti sa faceti demersuri pentru anularea repartitiei emise in favoarea noului vecin?
In astfel de cazuri nu este aplicabil dreptul de preemtiune ... pur si simplu ICRAL are anumite spatii locative in administrare pe care le repartizeaza potrivit unui regulament probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sau revendicare? ariana_2374 ariana_2374 buna ziua tuturor! L-am tolerat pe tatal meu in apartamentul proprietate personala timp de 8 ani.Fiind necasatorit eu am ramas in casa cu mama, in ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine e proprietarul unei case? carmenbn carmenbn Locuiesc intr-o casa la curte cumparata cu legea 112.In acelasi corp de casa exista o camera unde functioneaza un magazin,fara a fi insa proprietari,acesta ... (vezi toată discuția)
Acte anl Alinalis Alinalis Buna ziua, Vreau sa-mi intocmesc dosarul pentru obtinerea unei locuinte ANL si am o nelamurire in privinta actelor necesare. \\"4. copie dupa contractul ... (vezi toată discuția)