avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aflu cine e proprietarul unei case?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aflu cine e proprietarul unei case?

Locuiesc intr-o casa la curte cumparata cu legea 112.In acelasi corp de casa exista o camera unde functioneaza un magazin,fara a fi insa proprietari,acesta fiind,se pare,ICRAL-ul,care,presupun eu,este in litigiu cu cineva care a revendicat camera respectiva.Unde pot afla cine este proprietar,daca exista vreu litigiu si,eventual,daca se poate vinde respectivul spatiu?Exista vreun drept de preemtiune al vecinului,coproprietar al curtii(adica eu),pt.cumpararea acelei camere(intrarea e comuna,magazinul respectiv imi produce numai neplaceri,iar ICRAL-ul,sau cine o fi proprietar nu are acordul meu pt.inchiriere,care ar fi fost necesar,dupa parerea mea)?
Va puteti interesa la Primarie al cui este acel imobi iar de la Cartea Funciara puteti cere un extras pt informare.
carmenbn a scris:

Exista vreun drept de preemtiune al vecinului,coproprietar al curtii(adica eu)


Daca ati cumparat cu legea 112 atunci nu sunteti coproprietar sau proprietar al curtii, curtea in care se afla imobilul dvs este in proprietatea statului.
Ma interesa sa stiu daca am drept de preemtiune pt.cumpararea acelei camere ca si vecin,e adevarat ca terenul e al statului(sper ca nu pt.mult timp!),dar mi se pare corect sa fiu prima care are dreptul sa cumpere camera respectiva.Ce legatura are terenul cu acea camera in situatia in care ICRAL-ul vrea sa o vanda?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul meu????? Cristix1987 Cristix1987 Am o casa de 90 m2 si un teren aferent de 110 m2, intr-o curte comuna. Problema este ca deasupra mea este o terasa a unui apartament care face parte din alt ... (vezi toată discuția)
Apartament in casa nationalizata repartizat cu fisa de folosinta enjoythesilence enjoythesilence Buna seara, Locuiesc intr-o casa nationalizata cu un numar de 4 apartamente. 2 apartamente sunt cumparate pe legea 112. Eu locuiesc, alaturi de parintii ... (vezi toată discuția)
Curte icral grandanat grandanat Buna seara, Am in vedere cumpararea unui apartament intr-o casa si as vrea sa va cer sfatul intr-o problema legata de curtea acestui imobil. Pe scurt, este ... (vezi toată discuția)