avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca disciplinar

Am lucrat la o firma unde am intampinat ceva probleme din partea angajatorului.
Ulterior mi-am depus preavizul de 20 de zile am mers decat 10 zile din totalul zilelor de preaviz ,Nu am mai putut rezista pana la final si am incetat sa mai merg
Intrebarea mea este dupa cat timp se transmite la ITM ca mia fost desfactut contractul pe motive indisciplinare si ce poate sa contina aceasta ,, Concediere Indisciplinara ,,si daca ramane in sistem sau se sterge dupa un anumit timp daca nu am mai facut nici o abatere disciplinara
Si daca vitori angajatori au acces la istoricul unui angajat inainte de ai angaja sau pot cere informati doar in momentul in care inregistreaza contractul la ITM

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 24 Ianuarie 2014
1. Incetarea c.i.m. se transmite la ITM , prin REVISAL, la data incetarii c.i.m.

Incetarea c.i.m. nu se sterge din baza de date a REVISAL-ului . Temeiului de drept al incetarii c.i.m. poate fi corectat sau modificat de catre angajator in urma unei hotarari judecatoresti sau a unei decizii de revocare emise de catre acesta.

2. Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

3. Niciun angajator nu are acces la baza de date a REVISAl-ului unui alt angajator.
Insa, conform art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns

Dar daca in acest timp particip la interviuri de angajare si imi gasesc un nou loc de munca ,trebuie sa astept un anumit interval de timp pana aflu decizia finala de la ultimul angajator sau cum pot sa aflu data la care mia desfacut contractul , daca cei de la firma respectiva nu imi dau nici un raspuns sau sunt obligati prin lege sa imi raspunda si au un termen sa inchida un contract de munca daca un angajat nu mai se prezinta la serviciu Si de obicei in ast fel de cazuri cat dureaza acest proces de incetare a Cm , sau ma pot angaja fara probleme
Nu stiu cate contracte de munca pot exista pe numele unui singur angajat

Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
pirvu_mario, utilizator
Nu este obligatoriu sa asteptati decizia, va puteti angaja intre timp.

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca, apoi demisie Eva1 Eva1 Pe perioada 14.02.-21.02. un salariat a avut contractul suspendat, pe perioada efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. Ieri 21.02. a primit ca ... (vezi toată discuția)
Modificare in revisal elenailie elenailie cu cat timp inainte de incetarea contractului de munca conform art. 65 alineat 1 se poate transmite modificarea in revisal? va multumesc. (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)