avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Dovada donatie pentru fiscul belgian
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Dovada donatie pentru fiscul belgian

cumnata mea ii trimite bani maica-sii,periodic. Fiscul belgian cere un act prin care fiscul roman sa certifice acest lucru si (eventual) daca se retine sau nu un impozit pe aceasta suma.Ori fiscul roman nu poate elibera nici un act in acest sens pt. ca suma este considerata donatie si deci nu se impoziteaza.Insa ,totusi ,ei (cumnatei) ii trebuie un act in acest sens.Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:44, 31 Ianuarie 2014
Pai la noi nu se impoziteaza, Poate la ei exista o limita prin care sa faci donatii. ( nu stiu legislatia , doar presupun)
La noi nu s eimpoziteaza dar nici nu se pune cheltuiala pt cel care doneaza.. La ei poate se considera cheltuiala.
Intradevar fiscul roman nu are ce sa dea. ...
...pai sa-mi dea "ceva" de genul acesta:da,fiscul roman(pe baza extraselor de cont de la banca din Romania) a luat act ca se trimite aceasta suma,dar conform legislatiei romane ,nu se impoziteaza!
Si atunci o sa plateasca impozit in belgia la sumele respective ( daca obtine)
multumesc!dar nu prea inteleg..Deci ea in declaratia fiscala pe care o depune acolo specifica suma trimisa si,ei,statul belgian ii da inapoi (aprox) 60%....atunci din ce sa ii mai ia impozit?
Se pare ca problema trebuie discutata mai in amanuntit. Nu se poate da o rezolvare on line. Imi pare rau.

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personala in alta tara valy_lve78 valy_lve78 am un credit in belgia si asi vrea sa ma intorc acasa e posibil sa ma caute banka respetiva ? nu am nimic pe numele meu bunuri valori si cit timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Donatii paypal - legal sau nu viomusicstudio viomusicstudio Buna seara. Pe scurt am un canal de youtube unde fac niste tutoriale. Pot sa pun un link de donatii prin Paypal? Nu am firma, nici ONG (zicea cineva pe alt ... (vezi toată discuția)
Donatie din crowdfunding clarax clarax Nu stiu cate persoane cunosc conceptul de Crowdfunding, dar pe scurt: eu propun un proiect cu tricouri deosebite, persoane fizice doneaza bani pentru ca eu sa ... (vezi toată discuția)