cumnata mea ii trimite bani maica-sii,periodic. Fiscul belgian cere un act prin care fiscul roman sa certifice acest lucru si (eventual) daca se retine sau nu un impozit pe aceasta suma.Ori fiscul roman nu poate elibera nici un act in acest sens pt. ca suma este considerata donatie si deci nu se impoziteaza.Insa ,totusi ,ei (cumnatei) ii trebuie un act in acest sens.Ce e de facut?
Pai la noi nu se impoziteaza, Poate la ei exista o limita prin care sa faci donatii. ( nu stiu legislatia , doar presupun)
La noi nu s eimpoziteaza dar nici nu se pune cheltuiala pt cel care doneaza.. La ei poate se considera cheltuiala.
Intradevar fiscul roman nu are ce sa dea. ...
...pai sa-mi dea "ceva" de genul acesta:da,fiscul roman(pe baza extraselor de cont de la banca din Romania) a luat act ca se trimite aceasta suma,dar conform legislatiei romane ,nu se impoziteaza!
multumesc!dar nu prea inteleg..Deci ea in declaratia fiscala pe care o depune acolo specifica suma trimisa si,ei,statul belgian ii da inapoi (aprox) 60%....atunci din ce sa ii mai ia impozit?