avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de CCC si de stimulentul de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de CCC si de stimulentul de insertie?

buna seara din nou , am si eu nevoie de cateva informatii..
sunt in luna a 8 de sarcina si incepand cu data de luni 27,01,2014 , voi intra in 5 zile de concediu de odihna iar dupa aceea in ccc , ce as dori sa stiu este ,
cand va trebui intogmit dosarul si ce acte vor fii necesare pentru CCC?
o alta intrebare ar fi ... eu ma voi intoarce dupa 6 luni ale copilului cand voi putea intra in posesia suplimentului de insertie si ce alte acte imi vor trebui?
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:04, 24 Ianuarie 2014
1. Veti putea solicita concediu crestere copil (CCC) dupa ce se termina concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Faceti o cerere catre angajtor prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a copilului).

3. In termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati CCC, pentru a cordarea indemnizatiei pentru CCC, trebuie sa depuneti la Primarie urmatoarele acte (cu caracter general):

• actul de identitate al solicitantului;
• certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
• certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
• adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor;
• adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
• declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana (parinte adoptiv, tutore) nu beneficiaza de aceleasi drepturi;
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
• dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe
propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte incadrarea solicitantului intr-una din situatiile speciale de eligibilitate (au beneficiat in ultimele 12 luni de indemnizatie de somaj, si-au insotit sotul/sotia intr-o misiune permanente in strainatate etc.)
• alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG 111/2010.

4. Puteti procura de la Primarie lista cu actele necesare specifice situatiei dvs.

5. - Pentru CCC aveti doua variante:
a) pana la implinirea varstei de 1 an a copilului;
b) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

- Daca optati pentru cazul a) si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copiluil 2 ani.
- Daca optati pentru varianta b) si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copiluil 2 ani.
- Daca optati pentru varianta b) si remuati activitatea inainte de a implini copilu 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si9 pana va implini 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua daca mama care este salariata nu poate beneficia de CCC deoarece nu are venituri in ultimile 12 luni, poate tatal sa faca cerere pentru stimulentul ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! dosar pentru ccc chirea chirea Va rog frumos ajutati-ma, am nevoie de cateva raspunsuri... ... pe 3 februarie am intrat in prenetal, insa am nascut pe 24 februarie , eu doresc sa intru ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata mihaeladiana mihaeladiana Buna ziua, eu voi naste in mai 2013 al 2-lea copil, dar sunt casnica nu am lucrat niciodata cu catre de munca dar sotul da, si as dori sa stiu daca el poate ... (vezi toată discuția)