avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ne despartim !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ne despartim !

Eu si prietenul meu avem un copil impreuna , si el a decis despartirea noastra , vrea sa imi i-a copilul , are vreo sansa ? Sau nu trebe sa ma tem ? Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:43, 26 Ianuarie 2014
depinde daca dvs aveti conditii de crestere si educare pentru copil.
de principiu sansele sunt egale dar avand in vedere ca de cele mai multe ori in romania mama este mai egala decat tatal sansele sa ramana copilul la dvs sunt foarte mari.
se va face o ancheta sociala si se va decide daca nu va intelegeti.
De acord cu raspunsul anterior; mentionez ca referitor la conditii de crestere si educare acestea se refera la locuinta (proprietate sau inchiriata, salariu/venituri, sunteti o persoana cu o anumita moralitate, aveti martori care sa poata sa depuna marturie in favoarea dvs., va ingrijiti de cresterea, de educarea copilului etc)! Intr-un eventual proces va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat!
Nu va poate lua copilul in mod normal.
Doar daca ar fi vorba de prostitutie, ca v-ati droga sau ca ati savarsit infractiuni i-ar da sanse reale.
Poate sa vina cu martori mincinosi si sa va puna in dificultate dar va puteti apara...
Ideea este ca va trebui sa va aparati in proces daca va avea o atitudine ofensiva...
O pozitie defensiva in proces va poate ajuta.
A-si putea folosi impotriva lui faptul ca ma lovit de multe ori ?
Adica m-a lovit si cand eram insarcinata !
multumesc pt raspuns .
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
AndreeaCalapancea, utilizator
Cu siguranta ca puteti folosi acest lucru.
Daca aveti si martori si certificat medico-legal ar fi perfect.

Alte discuții în legătură

Actiune de divort cu un minor allina81 allina81 Buna ziua tuturor.Va deranjez si eu cu un subiect ,si anume :divort in care e implicat si un copil de 4 anisori.Incerc sa explic cat mai pe scurt ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori alinaio alinaio va rog sa imi spuneti ce sanse am sa castig custodia copilului in cazul in care copilul e la el de un an de zile timp in care eu l am vazut am vb aproape ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)