avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de interventie in interes propriu in partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de interventie in interes propriu in partaj

In urma unui proces penal (tentativa de omor) am obtinut hotarare definitiva si irevocabila la Inalta Curte, daune materiale si morale (70.000ron)si prestatie lunara periodica(500ron), inculpatul fiind condamnat cu executare 3,6ani .In timpul procesului penal inculpatul a incercat sa-si creeze starea de insolvabilitate prin divort si partaj , am aflat de acestea in timpul procesului penal si am cerut si s-a aprobat de catre instanta penala sechestru asiguratoriu(valoarea provizorie data de executor a imobilului in procesul verbal de sechestru asupra cotei indivize este de 50.000ron) . Am facut cerere de intervenient in partaj (partaj care a fost introdus de sotia inculpatului) si am suspendat dosarul aprox 3ani pana a ramas definitiva hotararea penala.Dupa ramanerea definitiva a hotarari penale am repus pe rol dosarul de partaj pentru a-mi putea recupera daunele materiale si morale unde binenteles taxa de timbru (am facut cerere de ajutor public judiciar singurul venit fiind pensia de handicap 33ron si avand infirmitate fizica permanenta).
Acum la partaj :
1.
-conform cereri sotiei de partaj au intrat o casa de locuit 4camere si teren intravilan + autoturism , cota lor fiind egala in cote de 1/2
20.000ron valoarea bunurilor data de ei
2.
- sotul vinde masina fiicei cu suma de 4000 euro si cer scoaterea ei de la masa partajabila
3.
- vin cu o tranzactie prin care se atribuie sotiei imobilul urmand ca acesta sa-i plateasca sulta 15.000ron
4.
- sotia vine cu un deviz de materiale si cheltuieli de aprox 30.000ron si spune ca a renovat casa
5.
termen februarie .2014
In cerea de intervenient am cerut ca bunurile ce formeaza obiectul partajului sa fie atribuite in intregime paratului (sotului) urmand ca aceasta sa fie obligat la plata unei sulte in favoarea reclamantei (sotiei)pentru a nu se creea starea de insolvabilitate .
Mentionez ca sotia nu lucrat(nu a avut venit a fost casnica), decat dupa ce el a fost arestat(acum 6 luni) iar sotul a avut un venit de 6000-7000ron lunar si nu a vrut sa-mi achite nici o parte din daunele materiale nici prestatia periodica lunara data din 2010 pana in prezent.

Stiu ca trebuia sa-mi pun avocat dar din lipsa banilor va rog sa ma intelegeti.:sorry:
Va rog, poate imi puteti da o sugestie ce sa fac eventual pot sa trimit toate actele dosarului scanate pe email
Va multumesc.
#-o



Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
eugennico, utilizator

Alte discuții în legătură

Neachitarea despăgubirilor materiale periodice lunare eugennico eugennico In urma unei hotarari penale definitiva si irevocabila (tentativa omor art. 175 C.p.- art 20 c.p. rap la art 174 alin 1 c.p. - 175 alin 1 lit i C.p.) ... (vezi toată discuția)
Decizie penala - curtea de apel buc ContSters104800 ContSters104800 Buna ziua, As vrea sa stiu cum poate fi pusa in aplicare o hotarare definitiva de la CURTEA DE APEL BUCURESTI ? povestea este urmatoarea. Bunica mea ... (vezi toată discuția)