avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme de siguranta - Panou publicitar Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme de siguranta - Panou publicitar Bloc

de 5-6 ani sa instalat pe fatada blocului meu un panou publicitar iar reflectorul acestuia si o parte din sistemul de prindere este montat la 5-10 cm de balconul meu, cu trecerea timpului sistemul de prindere din perete sa slabit si la orice rafala de vânt se misca puternic angrenând si acoperisul balconului meu in acea miscare , am luat legatura cu administratorul care ma pus sa sun la cei care lau montat dar acestia nu au facut nimic dee 1 an de zile iar panou sa desprins si mai mult iar acum la orice rafala de vand scartie de nu poti dormi, unde pot depune o plangere in acest sens pentru ca la administratie au refuzat sa imi inregistreze plangerea iar firma ma tot duce cu vorba, pt instalarea acestui panou ar fi trebuit acordul scris al tuturor locatarilor din bloc ?
Stau cu frica mai ales sau anuntat rafale de vânt pana la 80 km pe ora, ce pot face ?
o sa incerc sa public mai jos si prima cerere depusa la administratie si la firma dar care nici unul nu a vrut sa o inregistreze


Catre,
Asociatia de proprietari
Bloc. MC. 17 A

Subsemnata-, proprietar al apartamentului Nr.14, din Blocul - Etaj 4, Sector 2, Bucuresti, prin prezenta cerere va reiterez faptul ca aparatura aferenta unei reclame dezafectate montata pe cladire si aflata in proximitatea balconului meu constitue un pericol atat pentru pietoni zonali cat si pentru rezistenta balconului meu ori integritatea acestuia, datorita faptului ca panoul in cauza numai prezinta siguranta montajului initial, sistemul de prindere al acestuia fiind desprins din peretele de beton al blocului pe care a fost montat si nu mai este in prezent sustinut de cat de franghiile folosite la montaj, structura panoului si reflector aflat montat pe acesta se sprijinta cu toata greutatea pe strucura de rezistenta a balconului meu iar la cea mai mica adiere de vant se balanseaza puternic si se loveste de structura de rezistenta a acestuia lucru vizibil si din pozele de mai jos.

Fata de cele de mai sus , va rog sa analizati cu maxima urgenta starea fizica a montajului in cauza prezentand aceasta cerere si situatia de fapt si firmei care sa ocupat de montarea si folosirea panoului si sa luati masuri in consecinta.
De asemenea, dat fiind gravitatea situatiei panoului-reflector care prezinta un mare risc de prabusire in timpul unei furtuni si care poate provoca pagube asupra structuri de rezistenta a balconului sau poate duce chiar la prabusirea acestuia si despre care v-am informat verbal in repetate randuri, solicit imperios solutionarea problematicii generate de acestea prin remontarea si reasigurare acestuia in structura de beton si la o inaltime de peste 10 cm de structura balconului, cu mentiunea ca in cazul unui accident involuntar care va duce la producerea unor posibile pagube asupra balconului sau locuintei personale sau provocarea altor pagube prin prabusirea acestuia sau a panoului-reflector responsabilitatea nu-mi apartine si voi fi nevoit sa ma adresez justitiei pentru a-mi recuperea posibilele pagube de la asociatia de locatari sau firma responsabila de structura panoului publicitar.


Data, Cu consideratie,
---------------- ----------------



Am atasat si poze pe atunci dar nu le pot pune aici si nici un raspuns ce pot face unde ma pot adresa / plange ????????:O
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:04, 17 Februarie 2014
Faceti sesizare catre Primaria sector 2, in atentia dlui general.

Mentionati ca administratorul asociatiei de proprietari si firma respectiva au refuzat inregistrarea sesizarilor dvs. si depuneti si copii ale acestora.

Cu viscolul de astazi cred ca veti scapa rapid de "problema" si poate nu va mai fi necesara sesizarea. Poate va vedem si la stiri diseara!:):)

Postarea fisierelor tip jpeg se poate face prin upload pe diverse site-uri gen " postimage.org " si apoi se pune linkul in mesaj.
In acelasi timp cu sesizarea in scris cu nr. de inregistrare/ data a primariei, faceti si adrese trimise prin posta cu confirmare de primire catre asociatia de locatari si catre firma care detine panoul publicitar (pentru a nu putea sa pretinda ca nu au stiut).
In cadrul Politiei locale functioneaza "Serviciul de urbanism si afisaj stradal". Cautati adresa lor de email pe internet si trimiteti-le sesizarea. Dupa ce expediati sesizarea, pentru a urgenta rezolvarea problemei sunati la telefon si discutati cu cei care va raspund din acest serviciu.
Va multumesc pt indicatii imi puteti spune va rog daca pt instalarea unui astfel de panou publicitar este nevoie de acordul scris al tuturor locatarilor din acea scara si daca stiiti unde este reglementat acest lucru (legea,articol) pt ca nici acum nu am rezolvato cei de la firma au venit dar au dat doar reflectorul jos nu si sistemul de prindere / cadru metalic mai mult au legat fiarele cu niste funii de balconul meu si vreau sa mergsa le fac plangere si asociatiei si celor de la firma la siguranta in constructii .
Inchirierea de catre asociatie a unor spatii, locuri de publicitate ca si de instalarea a antenelor de comunicatii, a banerelor s.a.m.d., se discuta in adunarea generala si in comitet. Dar contractul de inchiriere se incheie intre presedintele asociatiei si firma interesata, dupa ce asemenea inchirieri au fost aprobate in principiu (nu concret o inchiriere anume) adica adunarea generala a hotarat ca spatiile comune se pot inchiria si-l insarcinat comitetul sa inventarieze aceste spatii, sa negocieze... Dar cu toata hotararea adunarii generale, atunci cand apare concret crerea instalarii unui baner (sau orice altceva), trebuie sa-si dea acordul in primul rand proprietarul sau proprietarii direct afectati (in scris ca o declaratie ori pe un tabel..) si abia atunci membrii comitetului iau decizia iar presedintele incheie contractul.
Pe scurt, trebuie neaparat acceptul proprietarilor direct afectati, cei din imediata vecinatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Panou publicitar ContSters100844 ContSters100844 buna! as fi vrut sa stiu care sunt reglementarile aplicabile in ceea ce priveste aplicarea unui panou publicitar pe bloc. multumesc! (vezi toată discuția)
Fatada bloc iotacosmin iotacosmin Buna ziua, pe fatada de la sufragerie s-a postat un panou publicitar care imi acopera o jumatate de perete, cand ploua sau cand bate vantul ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)