avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme acoperis casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme acoperis casa

Buna ziua, casa parintilor mei este situata intr-o zona rurala unde nu sunt riscuri de inundatii, cutremur sau alunecari de teren. Casa este construita undeva prin 1980 si are acoperisul din tigla, acum cu iarna care tocmai a cazut si datorita viscolului, zapada a patruns in podul casei s-a topit si au aparut infiltratii. Polita de asigurare are riscuri suplimentare: incendiu, trasnet, explozie, fenomene atmosferice (inclusiv grindina), greutatea stratului de zapada si gheata etc. Se poate reface acoperisul in baza politei de asigurare? Va multumesc! ( rog moderatorii sa mute discutia in forumul adecvat, in cazul in care nu selectez ce trebuie)
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:44, 25 Ianuarie 2014
Analizati conditiile de asigurare ale politei si daca aveti si riscul "infiltratii", puteti aviza dauna la asigurator si sa deschideti dosar.
Refacerea acoperisului? Daca a fost distrus de fenomenul atmosferic furtuna/viscol, tiglele sparte si urmarile inundatiei ca efect direct apa meteorica,( si nu sunt prevazute la excluderi) se despagubesc in baza componentei facultative a politei.
Evitati termenul de infiltratii care de obicei sunt excluse din despagubiri.Corect este sa aveti o inundatie a plafonului datorata caderilor masive de apa meteorica (ploaie/zapada/grindina)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa pentru avarie centrala electrica anielap anielap Buna ziua, In luna mai mi s-a ars placa electronica a centralei datorita unei scurgeri de apa. Am polita de asigurare de tip facultativa , polita cesionata ... (vezi toată discuția)
Asigurare apartament obligatorie + suplimentara C198010 C198010 Am un apt la ultimul etaj in Constanta. In urma ploilor torentiale apa a patruns in apartament prin tavan, producind pagube imense. Asigurare imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Dauna refuzata de asiguratorul locuintei (furtuna) dragosverban dragosverban Buna ziua ! Am o casa asigurata cu polita PAD si polita facultativa completa (am lucrat in asigurari si stiu despre ce este vorba). In noapte de ... (vezi toată discuția)