BUNA ZIUA,
AM FOST BAGAT IN SOMAJ DAR NU POT SA DEPUN DOSARUL DEOARECE IMI MAI TREBUIE O A DOUA ADEVERINTA
COMPLETATA DE LA LOCUL DE MUNCA ANTERIOR PT 2 LUNI DE ZILE CARE IMI MAI TREBUIESC SA INDEPLINESC ACEEA CONDITIE DE 12 LUNI COTIZATE IN ULTIMELE 24 DE LUNI.AICI INTERVINE MAREA MEA PROBLEMA FIRMA ANTERIOARA A DAT FALIMENT-INCHIS,PATRONUL ERA ITALIAN SI A PLECAT INAPOI IN TARA SA IAR EU NU AM FIZIC
SI NICI TEOSRETIC DE UNDE SA IAU ARHIVA ,STAMPILA SAU DE UNDE SA IAU DATELE CERUTE IN ADEV.SI CINE SA COMPLETEZE SI SA O SI SEMNEZE!!!DUPA 15 ANI DE MUNCA IN CARE NU AM BENEFICIAT NICIODATA DE SOMAJ MA
TREZESC NU DIN VINA MEA K NU-MI PRIMESC DOSARUL.AM INTELES K SE POATE SI NUMAI CU ADEVERINTA PE CARE
O AM DE LA ULTIMUL LOC DE 10 LUNI IAR PENTRU CELELALTE 2 LUNI CARE IMI MAI TREBUIESC REIESE DIN CERTIFICATUL DE CONTRIBUABIL.DAR CEI DE LA SOMAJ O SUSTIN PE A LOR CU O A DOUA ADEV.VA ROG FRUMOS
SA-MI DATI NISTE SFATURI ,SOLUTII ,TREBUIE SA EXISTE CEVA SI PT CAZURI DIN ASTEA CA AL MEU.DIN CA AL MEU.CE AM DE FACUT SI CE MA SFATUITI IN SITUATIA MEA.
1. Sa nu mai scrieti cu majuscule ca este si impotriva Regulamentului forumului si este si obositor la citit si s-ar putea sa nu va raspundem la intrebari.
2. Mergeti la ITM unde a fost inregistrata firma care s-a desfiintat si rugati pe cei de acolo sa va dea adeverinta necesara. Ei au acolo si statele de plata duse lunar de angajator. Tot la ITM ar trebui sa fie si arhiva societatii (conform legii).
Incearca sa iei legatura si cu contabilul societatii respective. Contabilul intocmeste aceea adeverinta si ar trebui sa stie si unde sunt actele societatii si stampila
Multumesc mult pt raspuns dle tudorvaleriu,imi cer scuze pt ca am scris cu majuscule,nu am stiut,nu se va mai repeta.Maine dimineata ma prezint la ITM la prima ora,si sper sa o rezolv.Din ce mi-ati spus, am inteles ca(adeverinta) o vor completa cei de la itm,dar cum ramane cu stampila si semnatura administratorului firmei?daca se vor lega cei de la somaj iar de treaba asta?pt ca dupa cate vad eu,ei tot incearca sa se lege de tot felul de aspecte pt a respinge dosarul,pt ca ei mi-au spus ca trebuie sa confrunte adeverinta pe care o aduc eu cu situatia care se afla la ei in baza de date,ori daca au deja o baza de date, de ce ma pune pe drumuri dupa o firma care le-am spus ca este moarta?
rasp dcozma:firma a fost inchisa in oct2007,deci nu mai exista contabil sau alte persoane din conducere.
Va multumesc mult.
pe baza actelor depuse de fostul angajator la ITM si in baza unei cereri a dvs , ITM-ul va poate elibera acea adeverinta de vechime de care aveti nevoie la somaj.
1. Daca ITM va da adeverinta ea va fi semnata si stmpilata de aceasta institutie care este indrituita sa elibereze astfel de acte si AJOFM nu le va refuza.
2. Colegul meu se referea la contabilul firmei care, chiar daca nu mai este salariat la firma, stie unde ar putea fi actele de care este nevoie.
3. Cei de la AJOFM au si ei dreptate dar intr-un caz ca al dvs. ar putea sa va ajute mai mult.
4. Tineti-ne la curent cu ce ati rezolvat!
Succes!
Alte discuții în legătură
Somaj-reguli noi?
Georgi1
Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ... (vezi toată discuția)
Refuz lichidator
ancutzic@
Buna ziua!
Imi cer scuze de deranj, dar as dori sa ma lamuriti intr-o problema, si anume:
Am lucrat cu CIM/nedeterminata la o firma care este in procedura de ... (vezi toată discuția)