avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare din functie fara motiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare din functie fara motiv

buna ziua.in 2012 m-am angajat la o firma de paza ca agent de paza.dupa un anumit timp am fost avansat ca sef de tura de catre seful de obiectiv.dupa cateva luni in noua postura am fost chemat de catre directorul zonal al firmei de paza de acasa la dansul la birou sa imi zica ceva important. Dupa ca em ajuns la dansul, mi-a zis ca trebuie sa ma schimbe din functie pentru ca eu la ei in acte nu figurez ca sef de tura ci ca ag de paza.mentionez ca in momentul cand am fost propus ca sef de tura, am semnat un act adtional de schimbare de functie din ag paza in sef de tura.si iarasi mentionez ca inainte de a pleca de la dansii am mers in toate posturile si am luat dovezi ca eu am prestat servici in aceasta postura si plus ca am si martori pe toti agentii din acel obiectiv.acum intrebarea care ma macina cel mai tare.AS CASTIGA IN INSTANTA TOATE DREPTURILE MELE DACA AS DA IN JUDECATA ACEASTA FIRMA? pentru ca in toata aceasta perioada nu am fost platit ca un sef de tura si nici bonuri de masa nu am luat deloc.va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:34, 29 Ianuarie 2014
Teoretic, da. Practic, este greu de spus.
Insa, mai concret, ce anume drepturi doriti sa castigati?
Bonurile de masa se dau in mod egal tuturor angajatilor indiferent de functie proportional cu zilele lucrate iar alte drepturi nu puteti solicita decat daca acestea au fost prevazute in actul adtional la c.i.m. si nu au fost achitate.
pai mai exact as dori sa mi se dea dreptul de 100 lei timp de cat am fost sef de tura,sporurile de weekend corect ptr ca am fost platit cu un leu pe weekend,sporuri de noapte ptr ca am fost platit cu 25 la suta spor de noapte,bonurile de masa pentru ca toti sefii de tura luau bonuri de masa iar eu si ceilalti agenti nu luam....va multumesc
Daca avansarea dvs. nu a fost facuta pe baza unui act aditional (la contractul de munca) de schimbare de functie, nu prea aveti ce sa solicitati.
Daca insa aveti actul aditional prin care ati fost avansat, aveti toate sansele sa va castigati drepturile in instanta.
nu am actul aditional dar am poze cu procese verbala ,buletinul posturilor,registre de control si plus numerele de inregistrare la aceste procese verbale..etc..si plus ca am martori si toti agentii si persoana pe care am schimbato eu din functia de sef de tura.nu am actul aditional pentru ca directorul zonal a zis ca nu il mai are...pe scurt lau facut pierdut...pentru ca acea peroana pe care am schimbato eu din functia de sef tura,cei de la firma de paza i-au facut imediat schimbarea in agent de paza...

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa iau net in mina salariu? ionel stavar ionel stavar Lucrez ca agent de paza la 1 depozit, cu program in ture de noapte 12 cu 36 ore,iar sambata 20 de ore si duminica 24 ore.,am contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca silviu35 silviu35 ANGAJATORUL a completat rubriciile cu pixul unde era goluri din cite am inteles ca contractele se redacteaza pe calculator la SALARIU angajatorul a scris 750 ... (vezi toată discuția)
Angajat reintors de pe concediu de ingrijire a copilului vs. angajat actual pe aceeasi functie terezbarbu terezbarbu Buna ziua! Azi mi s-a adus la cunostinta de catre directorul zonal ca : firma este in reorganizare si restructurare ( legal nu s-a anuntat acest lucru, firma ... (vezi toată discuția)