avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiar impune reguli firma paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiar impune reguli firma paza

Buna ziua,

In doua hipermarket-uri din Iasi apartinand aceluiasi brand directorii/sefii magazin, mai nou inspectorul zonal impun societatii de paza si protectie cu care are contract prestari servicii anumite reguli:

- propun sefi tura/operatori CCTV/agenti securitate sau inlocuirea/mutarea lor fara niciun motiv intemeiat - inteleg cand cineva nu-si indeplineste atributiile de serviciu, gafeaza, greseste s.a.m.d. sa fie inlocuit/schimbat - dar se cere acest lucru firmei de paza; nu se impune societatii de paza ca "Il vreau pe numitul..., ca-l cunosc, ca-si face treaba..." asta inseamna ca persoana in cauza ii inlesneste ceva, il favorizeaza, il are cu ceva la mana etc. pe director/sef magazin;

- exemplu: un sef de tura a fost schimbat pentru un motiv absurd dupa ce a prins un angajat sustragand produse din magazin, acel angajat al magazinului lucreaza si acum acolo, agentul de paza este inlaturat...

- impun personalului de paza sa plateasca din salariu bunurile ce le sunt sustrase din inventar; exista vreo lege care sa-l oblige sa faca acest lucru, mai exact sa achite produsele respective mai ales ca numarul de produse aflat pe inventar este de 6-7 ori mai mare decat cel stipulat in contractul beneficiar-firma paza?

- impun firmei de paza cu care s-a intocmit un nou contract prestari servicii hipermarket ce sefi tura/agenti securitate sa ramana in continuare, cine sa plece, cu alte cuvinte daca "n-ai fost omul lor" nu ai nicio sansa sa lucrezi in cele doua hipermarket-uri cat exista aceeasi conducere si oricate firme de securitate s-ar perinda p-acolo...

- intelegem ca ei sunt beneficiari, platesc serviciile prestate dar nu pot face ce vor cu personalul/reprezentantii firmei de paza, amenintari cu inlocuirea firmei de paza s.a.m.d.

- exista niste legi care sa opreasca conducerea acestor magazine sa-si faca propria lege, regulamente de ordine interioara care se contopesc cu atributiile personalului de paza, mai poate lucra un fost agent paza care si-a facut treaba la firma (noua, ce va urma etc) care are in paza unul din cele doua hipermarket-uri?

In asteptarea unui raspuns concret, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 18:51, 29 Iulie 2011
Legea o reprezinta clauzele din contractul incheiat intre hypermarketuri si firma de paza.
Contractele (toate sunt la fel in general) se incheie intre societatea care administreaza hipermarket-urile pe PLAN NATIONAL cu sediu in Bucuresti si firma de paza cu clauze concrete. Spre exemplu, beneficiarul poate propune inlocuirea/mutarea personalului de paza doar cu motiv intemeiat (cand nu-si indeplineste atributiile de serviciu). Pai daca 2 directori si 2 sefi de magazin de la filiala Iasi imi zic sa schimb toti agentii de paza intr-o zi ca sunt incapabili dupa dansii, trebuie sa o si fac? Poate sa-mi interzica ei sa angajez personal de paza care a lucrat in aceleasi locuri in urma cu 2-3 ani si nu le place ca a fost corect si le-a dat cunostintele/neamurile/rudele afara din serviciu pentru anumite abateri (exemplu sustras produse din magazin) ce tin de firma de paza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata pe baza gestiunii alebm alebm Buna seara, Am o mare problema cu firma la care am lucrat in anul 2008-2009, in functia de directoare de magazin(electrocasnice). Am fost data in judecata ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii de paza Doina Elena Doina Elena S-a incheiat un contract de prestari servicii de paza cu firma. In fapt, firma de paza a trimis 4 agenti paza sa asigure paza magazinului in 2 ture. Din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,supun atentiei dvs urmatoarea problema,in luna noiembrie ... paula38 paula38 Buna ziua,supun atentiei dvs urmatoarea problema,in luna noiembrie ,in urma unui anunt de angajare pentru postul de dispecer ,si agent securitate ,m-am ... (vezi toată discuția)