avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoana cu handicap si somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoana cu handicap si somajul

Va rog frumos sa-mi spuneti daca o persoana cu handicap, grad accentuat care are o pensie de handicap de 234 de lei si lucreaza, poata sa primeasca somaj daca are si pensia, sau cum trebuie sa procedeze sa intre in somaj?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: nogylk , utilizator 11:10, 27 Ianuarie 2014
Nu puteti primi somaj daca lucrati. Dar ati putea primi o pensie de invaliditate, daca veti obtine o decizie de incadrare in grad de invaliditate. Trebuie sa va adresati comisiei de expertiza din cadrul casei de pensii.
daca aveti in ultimele 24 luni 12 luni lucrate si contractul de munca se incheie din vina lui sau pt ca a fost pe perioada determinata de timp puteti beneficia de somaj ,eu am beneficiat in 2011 si sunt persoana cu handicap accentuat
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
CONSTANTINCORINAGIANINA, utilizator
In cazul in care raman fara lucru, daca pot primi somajul din cauza acelei pensii de 234 de lei daca pot primi somaj?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
nogylk, utilizator
Dar si pensia de handicap si somajul sunt date de catre Stat si eu asa stiu(dar nu este sigur) ca Statul NU ofera doua indemnizatii in acelasi timp.Asta nu imi este calr.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare melenteadrian melenteadrian buna ziua mam pensionat de curaind am gradul 2 handicap accentuat si din cauze medicale am renuntat la servici am pensie de invaliditate si mai am si 5 de ... (vezi toată discuția)
Pensia minima pentru persoane cu dizabilitati simonarosu90 simonarosu90 Bună ziua!Sunt persoana cu dizabilități grad accentuat și as dori sa știu dacă este posibil sa primesc acea pensie minima având în vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)