avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia minima pentru persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia minima pentru persoane cu dizabilitati

Bună ziua!Sunt persoana cu dizabilități grad accentuat și as dori sa știu dacă este posibil sa primesc acea pensie minima având în vedere ca sunt anumite persoane care se afla în situația mea și beneficiază, evident nici ele nu au lucrat deloc. Se anunțase ca echivalează indemnizațiile pt dizabilitati la nivelul pensiei minime dar a rămas doar vorbe. Exista o modalitate de a beneficia și ce acte ar fi necesare. Va mulțumesc..
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 17:54, 1 Septembrie 2019
buna sigur ca puteti beneficia si de pensie de invaliditate pe langa indemnizatia de handicap, pentru a obtine pensia de invalidiatate trebuie sa ve prezentati la comisia de expertiza a capacitati de munca ce apartine de casa de pensi de unde locuiti si acolo va va comunica si ce acte aveti nevoie .
Ar fi o problema daca nu ati muncit deloc deoarece va trebuie un minim stagiu de cotizare (ex o luna macar ) sau daca aveti cumva facultate sau somaj var ajuta sau daca nu sa gasiti pe cineva sa va angajeze macar o luna si se rezolva .
bafta si multa sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate fara cotizare poplavinia poplavinia Buna! Verisoara mea are 40 de ani si este diagnosticata cu tetrapareza spastica inca de la 18 ani. Are gradul 1 de handicap, asistent personal si o ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap ii NUCICOM NUCICOM Buna ziua, sunt persoana cu handicap accentuat permanent nerevizuibil, nu am stiut pina in acest moment ca pot si eu beneficia de pensie de invaliditate ... (vezi toată discuția)