avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE HANDICAP II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE HANDICAP II

Buna ziua, sunt persoana cu handicap accentuat permanent nerevizuibil, nu am stiut pina in acest moment ca pot si eu beneficia de pensie de invaliditate traiesc doar din indemnizatie de 272 ron , am fost la casa de pensii sa depun si eu dosar cu actele pe care le am , cei de acolo au spus ca trebuie sa merg iar la comisie . Nu mai inteleg nimic , daca sunt nerevezuibil de ce sa merg iar la comisie , sunt total in ceata nu stiu de unde sa incep , de ce acte am nevoie ce trebuie sa fac , Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: NUCICOM , utilizator 07:20, 23 Mai 2017
buna , da trebuie sa mergeti la comisie dar se pare ca , cei de la casa de pensi nu sau exprimat corect, comisia de expertiza a capacitati de munca nu cea de handicap unde sunteti grad accentuat nerevizuibil, si daca acolo va incadrati la vreun gard in functie de boala pe care o aveti apoi va prezentati la casa de pensie , ca si acte aveti nevoie de referate medicale de bilete de internari daca ati avut si de un stagiu de cotizare de o luna , care daca nu aveti muncit atunci va trebui sa faceti la casa de pensi un contract pe o luna si sa platiti in jur de 250 de ron si cu aceste acte veti merge la comisia de munca si acolo veti fi programat pentru a vedea daca va incadrati in vreun grad, criterile de expertizare sunt putin diferite intre cele doua comisi de acea va spun ca se poate sa primiti tot 2 sau 3 sau poate sa nu va incadrati , o zi buna si multa sanatate
Multumesc mult, sanatate multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sau nu dreptul la pensi de invaliditate? corina.daniela corina.daniela buna seara. cumnatul meu imediat face 40 de ani. el este cu handicap neurologic de gradul 2, nu stiu exact sa va spun codul cu care este trecut. el nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)