avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburare liniste publica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburare liniste publica

Buna ziua. Am o situatie: am sesizat Sectiei 6 politie cu o tulburare liniste publica a unei locatare-vecine din bloc (trantea usa de la intrare foarte tare, dar si alte lucruri prin casa, ptr a deranja, ptr ca asta s-a intamplat de un timp, nu a fost de la inceput asa). Agentul de Proximitate insista ca nu are martor si ca nu poate sanctiona persoana respectiva, desi i-am indicat sa verifice sms-urile trimise catre persoana respectiva, eu neprimind raspuns (le-am dat de pe un site, ptr ca nu aveam credit, dar m-am semnat-stia despre cine e vb). Considerati suficiente mesajele (sms) ca proba? Agentul nu vrea sa le verifice si nu considera faptul ca nu mi-a raspuns ca mijloc de proba. Eu stiu ca martorul este ptr procesul verbal, el are nevoie doar de confirmare a situatiei, nu e ca un dosar penal.
Cel mai recent răspuns: manik , utilizator 18:53, 14 Iunie 2014
Fara martori, agentului ii este greu sa constate contraventia. Este o situatie delicata, pe care legea nu o reglementeaza clar. Sms-urile nu va avantajeaza, in schimb declaratia unui alt vecin din bloc care stie situatia sau a vazut/auzit ce s-a intamplat, ar fi de mare ajutor. Trebuie sa mai fi fost cineva deranjat in tot blocul respectiv.
Dumneavoastra doriti ca SMS-urile sa fie "martorul" dumneavoastra, sa sustina ca vecina a trantit prin casa???
Pentru competenta solutionare si eventuala sanctionare ,sunt necesare probe temeinice si indubitabile-pe care are obligatia sa le prezinte reclamantul
Exista o vorba: si tacerea este un raspuns. Ma gandesc ca faptul de a nu raspunde, nu este de neluat in seama. I-am spus agentului o alta situatie la care am primit raspuns. Apoi, declaratiile ce baza legala au? Vorbim de legea 61. Vecinii nu vor sa se implice si este de inteles, stiti cum merg lucrurile.. Multumesc ptr raspunsuri.
manik a scris:
Considerati suficiente mesajele (sms) ca proba?

Mesajul SMS nu poate fi proba si cu atat mai putin poate fi crezut de cineva atat timp cat nu a raspus cineva la mesajele trimise de rumneavoastra, nu se poate vede o conversatie, un schimb de cuvinte intre cele doua parti. Omul caruia i-ati trimis mesajul poatea are telefonul inchis, poate nu-si verifica mesageria, poate si-a schimbat telefonul, numarul, cartela...
Asa ca nu puteti dovedi ca a avut cunostinta de mesajele pe care i le-ati trimis.
Apoi si daca v-ar fi raspuns tot nu era mare lucru. Un politist pentru a constata ca cineva a incalcat legea, a deranjat, a facut galagie, a stricat..., trebuie chemat atunci cand se intampla aceste lucruri. De regula vin 2 politisti si nu au nevoie de martori pentru a incheia un proces verbal de santionare cu avertisment, amenda...
Solutii sunt cel putin doua, din experienta de la bloc:
- chemati politia atunci cand aveti necazul
- faceti sesizare scrisa la politie si explicati tot ce se intampla, solicitandu-le sprijinul, chiar monitorizarea penttru o perioada a acestui vecin...
Facand sesizarea, vecinul dv poate fi invitat la sediul Politie, intrebat,..., da declataie... In acelasi timp daca dumneavoastra, in sesizare, specificati ca si alti vecini sunt deranjati si mentionati numele acestora, politistii pot sa le ia declaratii si acestora. In functie de ce sesizati dumneavoastra, ce declara vecinii..., Politia poate sa ia masuri.

Alte discuții în legătură

Pile la politie Costica33 Costica33 De fiecare data cind sun la politie pentru deranjarea linistii publice, inainte sa vina echipajul, muzica la maximum se inchide de catre vecinul meu care face ... (vezi toată discuția)
Relationare cu politia trying4nothing trying4nothing Buna ziua. Am nevoie de o lamurire va rog pentru urmatoarea situatie: daca trimit un mail Politiei municipale (o sesizare, nicidecum anonima) si le prezint o ... (vezi toată discuția)
Abuz politienesc marianmihai marianmihai in data de 28.04.2012,in jurul orei 22.30 m-am trezit cu batai in usa puternice.ma uit pe vizor vad 3 politisti.le deschid si prima lor intrebare a fost cine ... (vezi toată discuția)