avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare debitoare in cursul procesului, din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare debitoare in cursul procesului, din sucursala in sediu

Am un proces deschis pentru somatie de plata impotriva unei sucursale a unui SC, insa sucursala s-a radiat. Am vb cu cei de la sediu si au zis ca vor plati, insa nu au platit. Acum daca tot am dosarul pe rol, pot depune o cerere sa introduc in actiune sediul principal, fiindca sucursala nu mai exista? Si cum ar suna :)? multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Baiceanu , Consilier juridic 09:45, 14 Aprilie 2009
Conform Legii 31 Sucursalele nu au personalitate juridica, ca atare consider ca oricum ar fi trebuit sa faceti actiunea impotriva societatii mama. Daca nu ati avut inca primul termen de judecata va puteti modifica cererea precizand parata societatea mama.
Dati sediul principal in judecata ,faceti un calcul al penaltatilor ,iar in situatia in care platesc sa verificati foarte bine ordinele de plata.
Daca procedura este indeplinita, mergeti inainte cu procesul!
Oricum tb sa va comunice dvs schimbarea de sediu/desfiintarea /radierea sucursalei!
tomaaurelian a scris:

Daca procedura este indeplinita, mergeti inainte cu procesul!
Oricum tb sa va comunice dvs schimbarea de sediu/desfiintarea /radierea sucursalei!

Si daca i se opune exceptia lipsei calitatii procesuale pasive? Sau daca obtine un titlu executoriu impotriva unei sucursale radiate, ce poate face cu acea somatie?
Trebuie sa introduceti in cauza societatea mama. Daca ei nu se prezinta, si astfel nu se opune nimeni, compeltati si modificati cererea in scris, aratand cu cine intelegeti sa va judecati.
Nu va ajuta la nimic sa mergeti mai departe impotriva unei sc radiate..

succes
av. Ileana Schwarz
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Ileana Schwarz, Avocat

Alte discuții în legătură

Cerere introducere in proces a societatii mama in locul sucursalei Monica Baiceanu Monica Baiceanu Am deschis proces impotriva unei sucursale cu care am contract si facturi, insa acum cateva zile sucursala a fost radiata. Am vb cu firma mama, care imi zice ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare pe numele sucursalei ContSters20980 ContSters20980 Salut! As vrea sa va intreb daca stiti vreun mod in care o societate comerciala ce a finalizat un leasing pentru o masina poate inmatricula respectiva ... (vezi toată discuția)
Regimul juridic al sucursalei Sunt intr-un litigiu cu o societate comerciala. Prin procedura somatiei de plata am obtinut ordonanta prin care SC XXX Deva a fost obligata la plata, ... (vezi toată discuția)