avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

vechime efectiva 28ani din care 6ani grupa 1 si 10 ani grupa 2 .Care este virsta de pensionare
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:55, 28 Ianuarie 2014
Spuneti sexul si luna si anul nasterii.
data nasterii 11/02/1968 sex M
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 5 ani si 6 luni(6 luni/an grupa I)(3 luni/an grupa II-a).
28 + 5 ani si 6 luni = 33 si 6 luni total stagiu de cotizare.
O reduce cu 5 ani a varstei standard de pensionare(65)daca indepliniti stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare grupa 2 munca avramcrai avramcrai Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona normal sau anticipat. Sunt barbat, nascut pe 06.1954 si am lucrat 28.5 ani din care 19 ani in grupa a-2-a ... (vezi toată discuția)
Pensionare la 60 ani ? manea_laura manea_laura Buna ziua, Tatal meu vitreg a implinit 60 de ani in luna mai.Are in cartea de munca o vechime de 30 ani,dintre care 20 ani cu grupa a II-a.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)
La ce data poate beneficia de pensie? petro250 petro250 Buna ziua, O persoana de sex masculin, nascut la data de 01.05.1954, cu o vechime in munca de 36 ani, 5 luni, 4 zile, din care 14 ani, 9 luni, 17 zile ... (vezi toată discuția)