avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SEPARARE GAZE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SEPARARE GAZE

in asociatia noastra,din constructive,2 scari de bloc,fiecare cu 33 apartamente sunt alimentate de la un punct comun cu gaze.problema este urmatoarea:una din cele 2 scari ,vrea sa se separe,sa aiba propiul ceas,dar cealalta scara nu este de accord.
cum pot rezolva aceasta problema din punct de vedere al platii?
locatarii unei scari au tabel semnat cu accord in scris pentru separare si banii necesari,iar cealalta scara nu este de accord,dar are bani in fondul de reparatii!
in aceasta situatie,cum pot eu ca presedinte ,sa rezolv aceasta situatie,fara a avea problem sau eventuale reclamatii?
se poate rezolva si astfel?
multumesc anticipat celor care ma vor ajuta!
cristi,craiova.
Cel mai recent răspuns: udau_1966 , utilizator 13:26, 30 Ianuarie 2014
@udau_1966

Faceti o cerere, in calitate de presedinte, la Distrigaz sa vina si sa studieze problema si sa va indice modul de rezolvare.
Proprietarii fiecarei scari au dreprul sa aiba propriul instrument de masurare si nu au de ce sa stea la mana locatarilor din scara vecina.

Dar oare de ce se opun aceia?
cealalta scara,este contorizata avand repartitoare de caldura,iar cealalta scara nu este contorizata.cei necontorizati,consuma si gazelle la ceilalti,iar ca exemplu,va spun ca factura la gaze ,pe cele 2 scari a fost de 1800 ron.mai e altceva de zis?
deci ,va rog cititi cu atentie si rog a mi se da un raspuns pertinent si rapid!
cu stima,cristi.
Cand o sa ne scrieti explicit cu scara 1 si scara 2 si ce are fiecare, o sa va putem da si un raspuns mai complet. Ne spuneti ca amandoua sunt "cealalta scara".

Deocamdata v-am spus ce puteti face in calitate de presedinte.
Ca puteti rezolva problema separarii masuratorii de consum gaze cu ajutorul Distrigaz.

Restul depinde de cum intelegeti sa va gestionati problemele cu locatarii.

Interventie moderator
Cat despre rapiditatea unui raspuns, va spun ca aici sunteti pe un forum de discutii unde fiecare isi poate exprima parerea cand are timp si gratuit. Nu sunteti la ghiseu cu plata.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
elga50, moderator
scara 1 si 2 au punct de alimentare cu gaze ,comun.Scara 1 are repartitoare de cost.scara 2 are caldura la liber,fiind necontorizata,deci caldura la liber si are inventariere termica.in ambele scari,majoritara este populoatia pensionara,care,dupa cum se stie,nu are bani!
locatarii de la scara 2 ,nefiind contorizati,avand caldura la liber, nu dau drumul la gaze , si nu vor sa-i sustina cu bani,platindu-le indirect gazelle,celor de la scara 1 care se incalzesc cu caldura degajata de aragazele deschise.cei de la scara 1,fiind contorizati,au repartitoarele de caldura inchise si aragazele deschise,consumand si gazelle celor de la scara 2.dovada este factura de gaze,care a venit in valoare de 1800lei.
acum,gandesc ,ca am fost destul de clar!
cum procedez in aceasta situatie,dupa ce a-ti lecturat cele scrise de mine!
doresc ca raspunsul sa fie pertinent si in timp util,sau pot fi sunat la:0769602864sau pot suna eu la nr.de tel. indicat de dumneavoastra.
cu stima ,cristi I. , din Craiova

am aprobare,am proiect,dar locatarii celor doua scari nu au banii necesari!
cum le pot incasa banii aferenti lucrarii,in mod legal?

Interventie moderator
Folositi editarea mesajelor daca timpul permite si nu s-a raspuns deja ultimului Dvs. mesaj.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
arockz, utilizator
Mie sincer nu mi se pare exagerata factura,1800:66ap.=27,27 lei pe apartament(am impartit pe ap.ca nu stiu cate pers.sunt),dar si presupunand ca sunt 120 de persoane sunt 15 lei de persoana, chiar nu este exagerat tinand cont ca dvs. precizati ca unii folosesc aragazul pentru incalzire.

Alte discuții în legătură

Hotarare adunare generala -contorizare gaze yotantzy yotantzy Buna seara, Am o intrebare : In A.D.G. din vara s-a luat hotararea contorizarii individuale pentru gaze ,instalatia pana la usa proprietarului o plateste ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Contoare caldura si gaze ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare ... (vezi toată discuția)