Daca incetez un contract de munca ala unui angajat cu motivul desfiintarii postului de munca ocupat sunt obligata sa fac vreo adresa la AJOFM prin care solicit sprijinul acesteia pentru redistribuirea angajatului conf.pregatirii lui profesionale ?
Va multumesc !
Trebuie mai intai sa ii oferiti un post in institutia dvs. corespunzator pregatirii sale profesionale (daca acesta exista) si sa vedeti daca salariatul il accepta sau nu; ulterior va obliga legea sa apelati la AJOFM!
Buna ziua,
I-am desfacut deja contractul de munca ,firma nu mai are nici un angajat deoarece intampina dificultati financiare si n-am facut acea adresa la AJOFM ,mai pot acum dupa ..nu cred.
Va multumesc !
Nu exista nicio obligatie prevazuta de lege , in acest sens.
Numai in cazul concedierilor colective este prevazuta o astfel de reglementare, in situatia concedierilor individuale nu este asa ceva prevazut in codul muncii.
Avand in vedere ca nu mai aveti angajati din cauza dificultatilor financiare, banuiesc ca nu este singurul salariat dat afara, ci, probabil au fost mai multi.....asadar suntem in prezenta unei concedieri colective (daca sunt indeplinite si celelalte conditii impuse de legiuitor!); asadar, raman la parerea mea!