avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare masura ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare masura ITM

Buna ziua,
Am primit un proces verbal de control de la ITM, cu masuri de executat.
As vrea sa contest pe unele dintre ele. Intrebarea este daca o contesatie in contencios suspenda executarea masurilor.
Daca nu, atunci ce trebuie sa fac sa obtin si suspendarea pana cand se termina contestatia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 27 Ianuarie 2014
Puteti sa faceti si contestatie si, pe baza unui certificat de grefa din dosarul de la contestatie, sa cereti si suspendarea masurii dispusa de ITM pana la rezolvarea definitiva a contestatiei!
1. Inainte de a va adresa instantei de contencios administrativ competente, se va solicita ITM -ului sau autoritatii ierarhic superioare,Inspectia Muncii, reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.

Plangerea prealabila se formuleaza in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului. Termenul de 30 de zile de adresare a plangerii prealabile poate fi depasit numai pentru motive temeinice, plangerea putand fi introdusa cel mult pana la 6 luni de la data
emiterii actului.

2. Potrivit art.14 alin.1 din Legea nr.554/2004, in cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, după sesizarea, în condiţiile art. 7, a autorităţii publice care a emis actul sau a autorităţii ierarhic superioare, persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond. În cazul în care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate.

De asemenea, conform art.15 (1) din acelasi act normativ, suspendarea executării actului administrativ unilateral poate fi solicitată de reclamant, pentru motivele prevăzute la art. 14, şi prin cererea adresată instanţei competente pentru anularea, în tot sau în parte, a actului atacat. În acest caz, instanţa poate dispune suspendarea actului administrativ atacat, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. Cererea de suspendare se poate formula odată cu acţiunea principală sau printr-o acţiune separată, până la soluţionarea acţiunii în fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul adiministrativ contestat in instanta isi suspenda aplicabilitatea pana la decizia instantei? jaguarxkr jaguarxkr Actul adiministrativ contestat in instanta isi suspenda aplicabilitatea pana la pronuntarea instantei, avand in vedere ca efectele produse de actul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ (in recurs) andronicus andronicus Intr-un litigiu de contencios administrativ in timpul procedurii prealabile se poate cere suspendarea actului administrativ ( in baza art 14 LCA) .In faza in ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unui act administrativ multescu99 multescu99 Introducerea unei actiuni de suspendare a unui act administrativ suspenda automat executarea acelui act administrativ sau suspendarea intervine numai in ... (vezi toată discuția)