avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... firma straina fara reprezentanta in romania
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

firma straina fara reprezentanta in romania

Chestiunea e relativ simpla. O firma din Cehia cu care aveam contract de colaborare a ramas debitoare fata de firma romaneasca. Suma nu e f mare dar vreau sa imi recuperez creanta insa nu stiu care ar fii cea mai simpla si mai necostisitoare metoda.. I/am somat la sediul lor din Cehia insa nimic. Mersi
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Cobaleanu , Avocat 22:36, 13 Aprilie 2009
Ar trebui mai inainte de a face proces ptr. recuperarea creantei dvs. sa vedeti daca societatea respectiva are reprezentanta in Romania si daca exista cu adevarat inregistrata undeva.
nu exista simplu sau necostisitor in cazul asta. puteti incerca cu somatia de plata in Romania insa ulterior vor fi dificultati la punerea in aplicare in Cehia.

Mai repede incercati cu ceva firme de recuperare din tara respectiva..... insa ma indoiesc ca vor prelua creanta fara onorariu in avans.
Ideea lui bpcs este foarte buna. In cazul in care intampinati insa dificultati trebuie verificat in contract ce lege este aplicabila (a caruia dintre state) si care este modalitatea de solutionare a litigiului.

Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante Bogdan Popovici Bogdan Popovici O intrebare. art 21 alin 2 lit n din Codul Fiscal prevede ca se pot trece pe cheltuieli pierderile inregistrate la scoaterea din evidenta a creantelor ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Carmen Curelea Carmen Curelea As dori un raspuns la urmatoarea chestiune: Care este valoarea taxei de timbru pe Codul procesual civilm aplicabila la valoare la actiunile depuse pt. ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)