avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... TAXA DE TIMBRU
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

TAXA DE TIMBRU

As dori un raspuns la urmatoarea chestiune:
Care este valoarea taxei de timbru pe Codul procesual civilm aplicabila la valoare la actiunile depuse pt. recuperare creante?
as dori raspuns pe mail - carmen.curelea@yahoo.com
multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 16:39, 26 Mai 2009
Daca prin actiune in recuperare creante intelegeti actiuni in pretentii taxa este stabilita prin Legea 146 (nu prin c.p.c.) in raport de valoarea creantei dvs. undeva intre 9 si 2 procente .. in raport de valoarea creantei.
Daca incercati sa va recuperati suma de bani pe calea somatiei de plata taxa este de 39 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara pt somatie de plata hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog mult sa-mi spuneti cat e taxa judiciara pt o somatie de plata, suma care urmeaza recuperata este de 8739,69 lei. Am vazut mai multe ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar sunt fixe? Andrei T Andrei T cererea de somatie de plata adresata instantei trebuie timbrata cu taxa timbru si timbru judiciar. valoarea acestor doua taxe nu este fixa? (39 lei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata rambela rambela Am o societate comerciala si vreau sa-mi recuperez debitele prin procedura somatiei de plata de la mai multe persoane.Pot sa fac o singura cerere de chemare in ... (vezi toată discuția)