avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Forma juridica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Forma juridica

Buna ziua
Am si eu nevoie de niste informatii. Eu sculptez lumanari manual si as dori sa particip la targuri si evenimente. Problema este ca nu am nici o froma juridica. Trebuie sa imi fac pfa ptr a putea participa? Si inca ceva...eu nu pot merge personal la targuri, ideea e ca voi trimite pe cineva. Acea persoana trebuie sa fie angajata neaparat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 27 Ianuarie 2014
Trebuie sa aveti un PFA (este de recomandat) sau societate care sa aiba obiect de activitate exact activitatea efectuata de dvs si vanzarea acestora! In mod normal, da un angajat, pe baza de delegatie, se poate duce la targuri cu produsele dvs! Dar puteti avea colaborari si cu alte PFA (care si ea sa aiba obiect vanzarea unor astfel de produse) , iar in baza contractului de coalaborare poate sa faca astfel de vanzari in baza unui comision/suma stabilit/stabilita anterior cu dvs!
Multumesc de informatii! Mai am o intrebare: daca imi fac pfa pot angaja o persoana sau trebuie sa imi fac ii?
Multumesc
OUG nr. 44/2008 din 16 aprilie 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale

art.17
(1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.

(2) Cu toate acestea, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.
(3) PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate angaja ? Florin-E Florin-E 1. P.F.A cu obiect de activitate vanzare cu amanuntul intr-un magazin (cod CAEN I4762) , poate angaja un vanzator ? in baza carui act normativ ? (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la alta firma sbeliza sbeliza Daca am PFA ma pot angaja si alta alta firma? Si daca da, sunt necesare modificari ale PFA-ului (conditii, etc)? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa avas avas Buna ziua, Pot avea contract de prestari servicii cu un SRL , ca PFA , si sa fiu si angajat la acel SRL?Multumesc (vezi toată discuția)