avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca ( trimitere in somaj din concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca ( trimitere in somaj din concediu medical)

Am fost angajat pe durata determinata, in perioada de derulare a raporturilor de munca m-am imbolnavit capatant un handicap, ( Cancer la colon cu anus artificial si extirparea rectului). La expirarea contractului de munca firma ma dat in somaj, Intrebare: E posibil asa ceva, Care ar fi caile de atac, daca sunt.??

Multumesc pentru eventualele ajutoare.
Cel mai recent răspuns: miron19_45 , utilizator 20:27, 27 Ianuarie 2014
Daca contractul a fost pe perioada determinata, CIM-ul dvs. incetand la finele perioadei specificata in contract (ci nu in timpul Concediului medical) , angajatorul a procedat corect, nemaifacandu-va un act aditional de prelungire a CIM-ului pe perioada determinata! Nu era obligat!Orice contract, deci si cel de munca se face cu acordul partilor, in lipsa lui, nu prea ai ce face!
Aveti dreptul sa contestati decizia de incetare a c.i.m, dar exista posibilitatea sa pierdeti litigiu deoarece:
- art.49 C.mun.
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

- art.56 C.muh.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
......
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata danielandrei danielandrei In cazul unei angajate care a ramas insarcinata, in timpul contractului pe perioada determinata, contractul inceteaza de drept in momentul stabilit in CIM? Sau ... (vezi toată discuția)
Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical - legala? Luptsasupravietuiesc Luptsasupravietuiesc Buna ziua! Sunt angajata cu contract determinat. Intre timpam fost diagnosticata cu cancer la san, stadiul 4 cu metastaze, Acum sunt in concediu medical si ... (vezi toată discuția)