avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat de producator-documente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat de producator-documente

Buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema : am o cunostiinta care este producator si isi vinde marfa la diverse persoane fizice sau juridice.Recent a avut o problema si nu stie exact care este procedura ,de aceea apelez la d-voastra!
A vandut unei persoane din Bucuresti marfa ,dar persoana respectiva a rugat-o sa faca dansul transportul .De obicei la vanzare producatorul primeste de la cumparator borderou de achizitie (documnet eliberat de cumparator in dublu exemplar) ,dar in situatia in care producatorul a trebuit sa duca dansul marfa la Bucuresti nu a stiut ce documente ar fi trebuit sa completeze...a avut doar certificatul de producator si cartea de identitate .
Eu stiu ca se mai completeaza aviz de insotire a marfii,dupa care se elibereaza factura....dar in situatie producatorilor nu stiu care este procedura deoarece ei nu elibereaza factura!
Oare ii trebuia scrisoare de transport unde sa specifice cantitatea de marfa transportata cu masina personala(un microbus) ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefania26 , utilizator 21:37, 13 Aprilie 2009
Ce problema a avut? A luat vreo amenda? Ce scrie in procesul-verbal? Va rog sa detaliati.
Nu a luat amenda ,dar politia l-a oprit pe drum si l-a intrebat de documentele pe care le are asupra sa .Acesta a prezentat certificatul de producator ,cartea de identitate .Politistul l-a luat la intrebari ca u are documente asupra marfii pe care o transporta..ma refer la aviz,borderou ceva...nici el nu stia exact ce trebuie....deci va rog sa imi spuneti de ce documente are nevoie un producator ca sa isi poata transporta marfa dintr-un oras in altul in afara de certificatul de producator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As vrea sa deschid o firma care sa colecteze de la tarani diverse produse agricole, si pe care sa le vand mai departe, eventual si la export.As ... (vezi toată discuția)
Documente necesare Moruki Moruki Sunt persoană fizică autorizată neplătitoare de TVA. Vreau să achiziţionez marfă din Ungaria (legume, fructe), atât de la producători căt şi de la ... (vezi toată discuția)
Achizitii cereale serbu delia serbu delia Rog sa ma ajutati in legatura cu, speta: un PFA achizitioneaza cereale de la o persoana fizica, producator. Ce documente trebuie sa intocmeasca PFA-ul, pentru ... (vezi toată discuția)