avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua - munca la negru in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua - munca la negru in Italia

am avut si eu o problema de munca dar nu in tara,in italia si as vrea sa stiu daca martorii ce au lucrat cu mine au ceva consecinte neavand nici ei contract.am lucrat intr-un restaurant si nu am avut contract si am facut plangere la sindicat si de acolo s-a trimis mai departe la inspectoratul muncii pt ca nu s-a prezentat nimeni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 27 Ianuarie 2014
1. În cazul apariţiei unor conflicte de muncă cetăţenii români se pot adresa următoarelor instituţii italiene:
- Inspecţiei Muncii din cadrul Direcţiei Teritoriale de Muncă (Direzione Territoriale del Lavoro – Direzione Provinciale del Lavoro – Servizio Ispezione Lavoro) din zona unde îşi desfăşoară activitatea, atât direct, cât şi prin intermediul altor instituţii/organizaţii. Pentru a afla adresa/numărul de telefon sau fax al Inspecţiei Muncii competente din punct de vedere teritorial puteţi accesa site-ul Ministerului Muncii şi Politicilor Sociale din Italia, respectiv: [ link extern ] ...
- Carabinierii pentru Protecţia Muncii (Carabinieri per la tutela del lavoro) care îşi desfăşoară activitate pe lângă Direcţiile teritoriale de muncă;
- Institutul Naţional de Protecţie Socială (INPS) şi Institutul Naţional de Asigurare Împotriva Accidentelor de Muncă şi Bolilor Profesionale (INAIL) – pentru verificarea îndeplinirii obligaţiilor de plată a contribuţiilor de asigurări sociale / accidente de muncă şi boli profesionale;
- Sindicatului la care sunt afiliaţi, ai căror funcţionari, jurişti şi avocaţi îi pot consilia şi îi apăra interesele.
- Instanţei de judecată competente

2. Lucrătorii care se confruntă cu probleme de muncă în Italia, pot solicita sprijinul următoarelor instituţii ale Statului Român:
- Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă/Direcţia Relaţii Internaţionale, EURES şi Mediere , e-mail: dmm@anofm.ro

- Ambasada României în Republica Italiană - Biroul Ataşatului pe Probleme de Muncă şi Sociale, e-mail: mirela.videa@roembit.org; secretariat.ambasada@roembit.org.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info recuperare salariu in italia scumpikutza scumpikutza buna seara! ma adresez la dumneavoastra cu o intrebare,o cunostinta de a mea lucreaza la o firma de facut curatenie in italia,cu forme legale dar problema este ... (vezi toată discuția)
Recuperarea garantiei de salariu din italia mmg_90 mmg_90 Buna ziua.Tatal meu lucreaza la o fabrica in italia si este angajat printr-un artigian si i-a solicitat acestuia garantia de salariu si acesta a spus ca nu i-o ... (vezi toată discuția)