avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea garantiei de salariu din Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea garantiei de salariu din Italia

Buna ziua.Tatal meu lucreaza la o fabrica in italia si este angajat printr-un artigian si i-a solicitat acestuia garantia de salariu si acesta a spus ca nu i-o poate da deoarece nu dispune de bani si i-a sugerat tatalui meu sa faca un imprumut la banca pentru a lua acesti bani si el,seful lui, sa ii plateasca in fiecare luna rata la banca pentru acel imprumut dar mie nu mi se pare un lucru prea sigur. Ce ar trebui facut si cum sa procedeze? Nu ar trebui sa ii fi dat acesti bani?? Nu este dreptul lui la banii astia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 13 Februarie 2015
În cazul apariţiei unor conflicte de muncă cetăţenii români se pot adresa următoarelor instituţii italiene:
- Inspecţiei Muncii din cadrul Direcţiei Teritoriale de Muncă (Direzione Territoriale del Lavoro – Direzione Provinciale del Lavoro – Servizio Ispezione Lavoro) din zona unde îşi desfăşoară activitatea, atât direct, cât şi prin intermediul altor instituţii/organizaţii. Pentru a afla adresa/numărul de telefon sau fax al Inspecţiei Muncii competente din punct de vedere teritorial puteţi accesa site-ul Ministerului Muncii şi Politicilor Sociale din Italia, respectiv: [ link extern ] ...

- Carabinierii pentru Protecţia Muncii (Carabinieri per la tutela del lavoro) care îşi desfăşoară activitate pe lângă Direcţiile teritoriale de muncă;

- Instanţei de judecată competente - pentru mai multe detalii, puteţi consulta: ec.europa.eu/civiljustice/jurisdiction_courts/jurisdiction_courts_ita_ro.htm

Lucrătorii care se confruntă cu probleme de muncă în Italia, pot solicita sprijinul următoarelor instituţii ale Statului Român:
- Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă/Direcţia Relaţii Internaţionale, EURES şi Mediere (Str. Avalanşei nr. 20-22, sect. 4, Bucureşti, tel: +4021- 303.98.32,www.muncainstrainatate.anofm.ro, e-mail: dmm@anofm.ro)
-
Ambasada României în Republica Italiană - Biroul Ataşatului pe Probleme de Muncă şi Sociale,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info recuperare salariu in italia scumpikutza scumpikutza buna seara! ma adresez la dumneavoastra cu o intrebare,o cunostinta de a mea lucreaza la o firma de facut curatenie in italia,cu forme legale dar problema este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - munca la negru in italia laurarux laurarux am avut si eu o problema de munca dar nu in tara,in italia si as vrea sa stiu daca martorii ce au lucrat cu mine au ceva consecinte neavand nici ei contract.am ... (vezi toată discuția)