avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la dreptul de crestere si educare a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la dreptul de crestere si educare a minorului

Buna ziua
Am cautat un raspuns la urmatoarea intrebare:
Fosta sotie este stabilita in Anglia din 2011 si revine in tara cam 2saptamani pe an. Instanta a decis: custodie comuna cu domiciliul la mama ( coincide cu cel al p[arintilor ei).
In fapt minorul locuieste cu bunicii materni insa eu nu am renuntat la copil, il vizitez des l-am inscris la gradinita in oras, vreau sa-l iau la mine.
Fosta sotie a deschis o noua actiune in instanta prin care cere tutela exclusiva pentru a putea pleca din tara , cu copilul #-o dar in acelasi timp ii cedeaza dreptul de crestere si educare a minorului tatalui ei :O.
Mai are rost o noua dezbatere a custodiei in instanta, atat timp cat ea a renuntat de buna voie? Ce ar trebui sa fac? Precizez ca am incercat deschiderea unei actiuni pentru stabilirea domiciliului minorului la mine insa dupa trimiterea invitatiilor la conciliere( 2 la numar) am aflat ca s-a depus deja o cerere in acest sens, fara a fi notificat pentru conciliere de catre fosta sotie.

Alte discuții în legătură

Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)
As putea lua copilul cu mine în străinătate? Elisabetalupu81@gmail.com Elisabetalupu81@gmail.com Sunt divorțată, împreună cu fostul soț am custodie comuna dar domiciliul copilului a fost stabilit la mine. Acum eu am schimbat domiciliul in Anglia și ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Isabela_bv Isabela_bv Sunt divortata insa inainte de a-mi fi expediata acasa sentinta de divort am apucat sa plec din tara, si nu am reusit sa merg sa pun stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)