avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara

In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine .
Ce actiune trebuie sa depun la judecatorie pentru stabilirea domiciliului minorului la mine si plata pensiei alimentare de catre mama, daca ea este in Anglia la munca ??
Am sanse de castig, daca nu se prezinta la proces ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:30, 19 Noiembrie 2015
Trebuie sa depuneti o cerere de reincredintare minor catre dvs. si sa cereti si plata pensiei de catre fosta sotie! Daca sotia nu este in tara, trebuie sa isi stabileasca un domiciliu in tara unde sa i se comunice actele de procedura, ea trebuind sa fie citata si, in mod normal, ar trebui sa se faca ancheta sociala si la aceasta, dar si la dvs.! Sansele dvs. de castig sunt in raport de situatia dvs., dar si de probele administrate in instanta!
Fosta sotie are domiciliul la parintii ei, acolo unde o sa o si citez (mai este nevoie sa o citez si prin publicitate??)Ancheta sociala a fost facuta si la mine la divort si conditiile sunt foarte bune mai ales ca aici a si crescut fetita !!! Probe in instant ??.... nu stiu ce sa zic... a plecat mi-a lasat fata a trebuit sa o inscriu la gradinita din sectorul unde locuiesc, nu ma ajuta financiar cu nimic, din contra eu ai platesc ca sa nu fie problema daca se intoarce in tara si ma da in judecata ca sa ai platesc din urma !!
Multumesc de raspuns :)
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
ciorba, utilizator
Custodia este comună. Interesul în această speță este modificarea măsurilor luate de către instanța de judecată, în sensul stabilirii locuinței copilului la dvs. Așadar, trebuie să formulați o acțiune pentru stabilirea locuinței copilului la dvs.
Cunoașteți locuința din străinătate a mamei ?
Nu cunosc domiciliul unde locuieste, stiu doar ca munceste cu forme legale, poate doar sa aflu cel mult localitatea unde locuieste !!!
Imi puteti spune cum ar trebuii sa formulez aceasta actiune ??
Ea trebuia sa respecte o hotarare judecatoreasca sa vina sa ia copilul de la domiciliul meu, copilul sa aiba domiciliul la adresa ei din Bucuresti , care de fapt este garsoniera parintilor ei unde ea si-a facut contract de comodat, sa duca copilul la gradinita si asa mai departe... cum sa procedez va rog !!
Aveti sanse la reincredintarea minorului daca a lasat copilul la dvs.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)
Buna seara!in urma divortului s a decis custodie comuna a minorului ... Despreoameni Despreoameni Buna seara!In urma divortului s a decis custodia comuna a minorului (9 ani) cu domiciluil la mine( mama)!Intre timp eu am plecat in Belgia, acum avad ... (vezi toată discuția)
Cum se cere reincredintarea minorului anamaria13 anamaria13 In sentinta din 2009 se spune: Incredinteaza pe ,.... spre crestere si educare mamei parate. Cautand un model de reincredintare minor am gasit unul in care ... (vezi toată discuția)