avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!In urma divortului s a decis custodie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!In urma divortului s a decis custodie comuna a minorului ...

Buna seara!In urma divortului s a decis custodia comuna a minorului (9 ani) cu domiciluil la mine( mama)!Intre timp eu am plecat in Belgia, acum avad domiciliul aici.As putea sa iau copilul aici ?Fostul sot se impotriveste in a.mi da procura!Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
Despreoameni, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:05, 17 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sotul sot refuza sa va dea acordul pentru călătorie atunci trebuie sa solicitati in instanta stabilirea domiciliului minorului la dvs in strainatate.
Daca nu o sa faceti dvs lucrul acesta, rapid, probabil ca o sa deschida tatal proces ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dumnealui având în vedere că sunteti plecată în Belgia iar copilul nu se mai află în grija mamei, asa cum a decis instanta.
Discutați urgent cu un avocat despre procedura, probe, strategie de aparare, s.a.m.d.
Avocat Neagu Elena, Avocat
Trebuie deschis un nou proces.
Este posibil sa fie mai complicat decat pare desi aveti sanse sa il castigati.
Insa, nu se castiga procesul in mod automat si daca il pierdeti va trebui sa va intoarceti in tara la copil ca sa nu il pierdeti.
Acest proces va fi mai dificil decat cel precedent, ar fi bine sa intelegeti.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc din suflet!O seara frumoasa!
Trebuie formulată o acțiune pentru stabilirea locuinței copilului la dvs, în străinătate. În cadrul procesului se va face o anchetă socială la locuința dvs din străinătate și va trebui să dovediți că dețineți resursele necesare pentru creșterea și educarea copilului acolo. Este posibil ca instanța să îl asculte pe minor chiar dacă acesta nu a împlinit vârsta de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului in alta tara Laura Anita Laura Anita Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: copil de 1 an jumate, parintii necasatoriti insa tatal a recunoscut paternitatea. Cum as putea sa plec din tara si sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de un sfat din partea unui avocat sau persoana ... Annna19 Annna19 Buna ziua! Am nevoie de un sfat din partea unui avocat sau persoana care a trecut prin asa ceva. Sunt divortata, am un copil minor si vreau sa ies cu copilul ... (vezi toată discuția)