avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am nevoie de un sfat din partea unui avocat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am nevoie de un sfat din partea unui avocat sau persoana ...

Buna ziua! Am nevoie de un sfat din partea unui avocat sau persoana care a trecut prin asa ceva. Sunt divortata, am un copil minor si vreau sa ies cu copilul din tara. Am facut cerere pt ordonanta presedintiala pt ca tatal copilului nu doreste sa-mi dea procura ( spune ca isi vinde copilul). Am incercat sa vb cu el, sa-i explic in toate modurile posibile si nu doreste sub nici o forma. El vrea sa stea copilul cu el. In hotararea de divort tutela este comuna cu domiciliul la mine ( atunci stateam la mama mea). Copilul plange, nu vrea sa stea cu el. Dupa o perioada de timp mama mi-a spus sa plec cu copil cu tot si constransa de situatia financiara a trebuit sa ma intorc in casa in care sta el, mai ales ca imi promitea ca ma lasa in pace, se schimba si isi cauta chirie astfel incat sa stau doar eu cu copilul in casa. Lucrurile nu au fost deloc asa. In continuare ma terorizeaza, ma pipaie, ma innebuneste de cap (de ex. muta lucrurile prin casa si cand il intreb spune ca eu le-am mutat ca nu mai tin minte si sa mergem la un psiholog ca nu e nici o problema , sunt multe exemple dar m-am rezumat la unul singur). Nu am prieteni pt ca nimeni nu vrea sa mai vb cu mine din cauza lui ( imi suna prietenele si le innebunea si pe ele de cap cu diferite motive). Bun... am contactat un avocat si am facut cerere pt ordonanta.
Intrebarea mea este: din experienta voastra acest tip de ordonanta se acorda in majoritatea cazurilor sau nu prea? Nu vreau sa-mi las copilul cu el, nu are grija de ea, nu face teme cu ea, o lasa singura in casa si pleaca cu orele afara la baut cu prietenii ( fetita are 6 ani), are nevoie de logoped si am dus-o la logoped cand imi permitea timpul de lucru dar fostul sot avea mai mult timp liber si el avea timp sa o duca dar imi anula majoritatea programarilor ( spunea ca logopedul e unul care ia banii de la prosti ca mine). Fetita e ca aerul pt mine, nu am fost niciodata despartite. Nu vreau sa o las cu el, e un nenorocit.
Ma scuzati de postarea lunga dar daca a mai fost cineva in situatia mea sau orice sfat e binevenit. Stiu ca exista si riscul sa nu-mi aprobe ordonanta, as vrea sa stiu si cauzele pt care nu mi-ar acorda ordonanta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:12, 20 Martie 2022
Depinde cum se judeca fiecare. [Editat].
Șanse aveți dar depinde cum le jucați.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
gi-jane2, moderator
pana sa intrebati de sanse, nici nu ati zis, va mutati in strainatate, plecati in vacanta, care e urgenta etc
daca aveti avocat, discutati cu acesta.
Calatoresc la sora mea. Pt asta am facut cererea de ordonanta

gi-jane2 a scris:

pana sa intrebati de sanse, nici nu ati zis, va mutati in strainatate, plecati in vacanta, care e urgenta etc
daca aveti avocat, discutati cu acesta.

Călătoriți în străinătate cu scopul de a rămâne ? Dacă da, nu vă sfătuiesc să procedați așa, deoarece dacă nu vă întoarceți în termenul stabilit de instanță pentru călătorie puteți să fiți acuzată de răpire internațională de copii. Cel mai bine ar fi ca dvs să solicitați instanței stabilirea locuinței copilului în străinătate, dar pentru asta va trebui să dovediți că aveți condiții corespunzătoare din punct de vedere material , locativ etc și că este în interesul copiulului această mutare. Mai puteți încerca și o acțiune prin care să cereți să se dispună ca dvs să exercitați autoritatea părintească exclusivă, caz în care puteți să vă mutați fără acordul celuilalt părinte.
Da, trebuie sa existe o strategie și o tehnica atunci când vrei un proces.
Procesele nu se castiga prin simplul fapt ca se deschid.
Este multă muncă din partea avocatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului copilului elenazahiu elenazahiu Fostul meu concubin incearca prin orice mijloace sa manipuleze fetita mea de doar 6 ani impotriva mea.Santem despartiti de 8 luni,eu am plecat din casa in care ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor maria_raducu maria_raducu Buna ziua. Doresc sa divortez de sotul meu. Suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 8 ani. Motivul este abuzul emotional asupra copilului de catre tata ... (vezi toată discuția)
Buna seara am un prieten care a divorțat în urma cu 2 ani după ... gabisor12 gabisor12 Buna seara Am un prieten care a divorțat în urma cu 2 ani După divorț cei doi copii o fetiță și un băiat au fost încredințați mamei.La aproape un an ... (vezi toată discuția)