avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor

Buna ziua. Doresc sa divortez de sotul meu. Suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 8 ani. Motivul este abuzul emotional asupra copilului de catre tata si bunicii paterni, cu care locuim in aceeasi casa, care este pur simplu indepartat de mine, nu avem voie sa stam amandoua in camera, este manipulata tot timpul in sensul ca nu trebuie sa ma asculte pe mine iar copilul a inteles acest lucru si evita sa-si arate afectiunea cand sunt de fata si ei. Abuzul emotional este si asupra mea: financiar, desi numai eu lucrez, sotul nu, social, ma indeparteaza de familie si prieteni, ma controleaza tot timpul sa nu ma duc nicaieri singura. Ma simt f sufocata din toate punctele de vedere, de catre sot si soacra in special. Vreau sa divortez si sa ma mut impreuna cu fata in alta localitate, la 30 km distanta dar ei nu sunt de acord. In plus cat sunt la serviciu acestia ii baga in cap fetitei sa nu fie de acord cu mine si sa nu plece de acolo. Cum sa procedez? pot lua copilul si ne putem muta inainte de pronuntarea divortului? Casa este pe numele soacrei desi este renovata de la temelie de noi iar eu am un credit pe numele meu de 900 lei lunar la un salariu de 3000 lei.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:25, 23 Iulie 2017
Buna ziua,
Nu e bine sa FORTATI copilul sa mearga cu dumneavoastra.
Daca vreti sa divortati, DIVORTATI fie ca ei sunt sau nu deacord.
Daca si minora vrea, puteti pleca oriunde in Romania, nu exista nicio lege care sa va impiedice dar e de preferat ca la momentul plecarii sa depuneti si cererea de divort.
Ca sa va sprijine in toate demersurile apelati la un avocat.
Dacă minora vrea sa rămână cu dvs, puteți părăsi domiciliul conjugal și sa va mutat-o în alta parte . Între timp depuneți și acțiunea de divort și custodia minorului. Aveți nevoie de avocat care sa va facă acțiunea și pe ordonanta de urgenta.
In niciun caz nu doresc sa fortez copilul, dar mi-e teama ca daca o las in aceasta familie pana la pronuntarea divortului si plec doar eu din casa, o vor constrange si mai tare impotriva mea, ii vor spune ca eu o fac sa sufere si nu-mi pasa de ea, mai ales ca atat sotul cat si soacra au probleme psihice (cu internare, cred mostenire).
Maria, sub nici o formă nu plecaţi fără copil, odată plecată, , veţi fi acuzată tot dvs. de dezinteres , iar ei vor avea un atu în plus, în sensul că ei petrec mai mult timp cu fetiţa şi ei o cresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si tutela anca.patri anca.patri Buna ziua! O amica e in plin proces de divort si doreste tutela copilului de 9 ani,inca nu s-a pronuntat nici o sentinta,nici pentru divort,nici pentru ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica asboss28 asboss28 buna ziua, vroiam sa stiu daca o femeie maritata cu un barbat si in a caror familie exista un copil de un an si doua luni vrea sa depuna actele de divort, dar ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)