avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se cere reincredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se cere reincredintarea minorului

In sentinta din 2009 se spune: Incredinteaza pe ,.... spre crestere si educare mamei parate.
Cautand un model de reincredintare minor am gasit unul in care scrie asa: Reîncredinţarea /Schimbarea măsurii de stabilire a domiciliului minorului.....
Trebuie sa las ambii termeni, adica Reîncredinţarea /Schimbarea măsurii de stabilire a domiciliului sau numai unul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:54, 27 Noiembrie 2013
In prezent nu mai vorbim despre reincredintare a minorului , ci despre stabilirea custodiei comune. Ramane in discutie modificarea locuintei minorului,

Se poate face printr-o actiune in instanta, dupa ce parcurgeti in prealabil procedura informarii privind beneficiile medierii.
Fosta sotie a luat-o pe una din minore in strainatate, cealalta nu a vrut sa merga, a ramas la mine si pentru ea doresc sa fac aceasta stabilire a domiciliului, ca inteleg ca asta trebuie sa cer. Custodie comuna e cam greu, din moment ce fosta sotie e in strainatate. Este obligatorie medierea? Pe langa faptul ca ea nu va mai veni in tara, nu stiu ce ar fi de mediat.
Medierea nu este obligatorie. Informarea asupra medierii este obligatorie si gratuita.
Cred insa ca trebuie sa le facei pe amandoua - si stabilirea custodiei comune si stabilirea domiciliului, altfel nu aveti nici o autoritate de a hotari pentru fica dvs care locuieste la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)
Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor la mijloc mihasava35 mihasava35 Buna seara.Sunt casatorita de 4 ani.In urma casatoriei,a rezultat un minor de 1 an si jumatate...Neintelegerile dintre mine si sotul meu,au dus,la parasirea ... (vezi toată discuția)