In sentinta din 2009 se spune: Incredinteaza pe ,.... spre crestere si educare mamei parate.
Cautand un model de reincredintare minor am gasit unul in care scrie asa: Reîncredinţarea /Schimbarea măsurii de stabilire a domiciliului minorului.....
Trebuie sa las ambii termeni, adica Reîncredinţarea /Schimbarea măsurii de stabilire a domiciliului sau numai unul?
Multumesc!
In prezent nu mai vorbim despre reincredintare a minorului , ci despre stabilirea custodiei comune. Ramane in discutie modificarea locuintei minorului,
Se poate face printr-o actiune in instanta, dupa ce parcurgeti in prealabil procedura informarii privind beneficiile medierii.
Fosta sotie a luat-o pe una din minore in strainatate, cealalta nu a vrut sa merga, a ramas la mine si pentru ea doresc sa fac aceasta stabilire a domiciliului, ca inteleg ca asta trebuie sa cer. Custodie comuna e cam greu, din moment ce fosta sotie e in strainatate. Este obligatorie medierea? Pe langa faptul ca ea nu va mai veni in tara, nu stiu ce ar fi de mediat.
Medierea nu este obligatorie. Informarea asupra medierii este obligatorie si gratuita.
Cred insa ca trebuie sa le facei pe amandoua - si stabilirea custodiei comune si stabilirea domiciliului, altfel nu aveti nici o autoritate de a hotari pentru fica dvs care locuieste la dvs.