avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un minor la mijloc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un minor la mijloc

Buna seara.Sunt casatorita de 4 ani.In urma casatoriei,a rezultat un minor de 1 an si jumatate...Neintelegerile dintre mine si sotul meu,au dus,la parasirea domiciliului a acestuia,noi locuind in casa lasata de parintii mei... vreau sa divortez,numai ca nu stiu cum se procedeaza.Locuiesc in sectorul 5,si in prezent sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani.Ma poate indruma va rog cineva,ce anume trebuie sa fac pt obtinerea divortului si incredintarea minorului?Stie cineva sa imi spuna si ce costuri aproximative sunt in legatura cu aceste demersuri?
multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 23:22, 2 Martie 2014
Introduceti actiunea de divort in care precizati motivele ce au dus la imposibilitatea continuarii casatoriei, solicitati autoritate parinteasca comuna,stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs,obligarea sotului la plata pensiei de intretinere,Anterior Introducerii actiunii va adresati unui mediator pt procedura informarii despre beneficiile medierii .Onorariul pt divort il discutati cu av poate pleca de la cateva sute de lei la cateva sute de euro in functie de notorietatea av ales,complexitatea cauzei,situatia dvs financiara etc
daca sotul este cooperant/conciliant cat de cat puteti rezolva situatia prin mediator la costuri foarte reduse. Toate aspectele privind divortul, custodia comuna a copilului , eventual impartirea bunurilor comune - daca este cazul - pot fi discutate, clarificate si convenite intr-un Acord de Mediere. Va trebui ca sotul/tatal sa agreeze medierea si sa se aseze la masa de mediere a situatiei impreuna cu dvs. Prin mediere evitati costurile avocatiale si reduceti foarte mult timpul de solutionare a situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort!!! corinuta corinuta mama cu un copil de 6 ani care ar fi procedura pentru un divort(practic)cat dureaza...costuri...... sunt la inceput de cariera! (vezi toată discuția)
Divort, procedura adrianmandezu adrianmandezu buna ziua. as dori sa adresez urmatoarea intrebare. sunt casatorita de 1 an de zile si as vrea sa divortez.mentionez ca nu am bunuri cu actualul sot si nici ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- dovezi divort simplis simplis Sunt sigur ca are pe altcineva in strainatate unde lucreaza .Am inregistrari ambientale ale convorbirilor telefonice ale ei cu alte colege din care reiese ca ... (vezi toată discuția)