avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort!!!

mama cu un copil de 6 ani care ar fi procedura pentru un divort(practic)cat dureaza...costuri...... sunt la inceput de cariera!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 9 Iulie 2008
#-o imi pare rau pt. dvs.
divortul nu poate fi prin acord caci aveti un minor.
deci va fi divort obisnuit.
faceti cererea, o timbrati cu 39lei taxa de timbru, o depuneti la judecatoria domic. paratului.
poate dura si mai multe luni, avand in vedere ca veti "discuta" si soarta copilului-incredintarea lui.
ramane de discutat onorariul de avo. care difera.

av. vasilescu
dupa ce introduc cererea cam dupa cat timp urmeaza prima infatisare
cam o luna si jumatate-maxim....v-am trimis mesaj privat
Puteti divorta si in conditiile L-192/2006 privind medierea

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor, precum si orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Intelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va incuraja parintii sa se concentreze in primul rand asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia in fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.

Este mai rapid si mai eficient pentru ambele parti cu privire la timp,stres,cheltuiei,taxe judiciare in cazul partajului
Intrati pe Google si dati pur si simpli Birou de mediator,contactati mediatorul al carui birou l-ati identificat si va va spune mai multe detalii vis a vis de cazul dvs.
Daca cu ocazia medierii lamuriti toate aspectele legate de divort si cele accesorii divortului ,la primul termen de judecata ,pe intelegerea dintre parti judecatorul va da o hotarare de expedient,definitiva si irevocabila
Succes
Si inca un lucru foarte important:nu aveti nevoie de martori
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
Zane, utilizator
avokitten, unde scrie ca e competenta instanta de la domiciliul paratului?
Ca io am mutat la divorturi pe competenta exclusiva... ;) ca sa nu mai spun ca in Bucuresti se uita instantele, audiaza si martori pe problema domiciliului...
Ce naiba, macar la competenta sa ne pricepem... :slap:

Alte discuții în legătură

Mediator ContSters209919 ContSters209919 Am introdus actiune de divort in martie 2011 si am primit termenul de ianuarie 2012. Intrebarea mea este : pentru a termina mai repede ,ne putem adresa unui ... (vezi toată discuția)
Divort rmm rmm Buna ziua, Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)
Divort rapid catalina1276 catalina1276 Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)? Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)