avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As putea lua copilul cu mine în străinătate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As putea lua copilul cu mine în străinătate?

Sunt divorțată, împreună cu fostul soț am custodie comuna dar domiciliul copilului a fost stabilit la mine. Acum eu am schimbat domiciliul in Anglia și as vrea sa știu dacă pot lua copilul sa locuiască aici cu mine chiar dacă fostul soț nu este de acord. Și dacă u, as vrea sa știu ce demersuri pot face pentru a aduce copilul aici în Anglia.
Cel mai recent răspuns: Elisabetalupu81@gmail.com , utilizator 22:06, 5 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in cazul autoritatii tutelare comune cu fostul sot asupra minorului, pentru plecarea cu minorul in Anglia aveti nevoie de consimtamantul tatalui sub forma unei declaratii notariale. Atunci cand sotul la care nu s-a stabilit domiciliul minorului refuza sa isi dea astfel de acorduri, puteti solicita instantei sa pronunte o hotarae care sa supineasca acordul tatalui.
Trebuie un nou proces.
Angajati avocat daca vreti sa nu veniti personal la proces.
Mulțumesc mult pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul celuilalt parinte FloranceD FloranceD Buna ziua. Am divortat acum ceva timp si apoi m-am recasatorit. Din prima casatorie am o fata, acum in varsta de opt ani. La divort sotul a fost de acord ca ... (vezi toată discuția)
Procura sau nu pentru a lasa copilul la tata ? marlen33 marlen33 Buna ziua!Vreau sa plec pentru o anumita perioada sa muncesc in strainatate.L/am anuntat pe fostul sot ca in perioada cat voi fi plecata ii voi lasa copilul in ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru "dupa divort" elvenlied elvenlied Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea ... (vezi toată discuția)