avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - platitor de TVA sau nu?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - platitor de TVA sau nu?

Buna ziua,

Doresc sa imi fac un PFA si as dori cateva sugestii daca sa il fac platitior de TVA sau nu.
Domeniul de activitate este comert si intermediere cu bunuri cosmetice... voi avea facturi care vor intra toate cu TVA insa pe an, nu va atinge acel prag prin care sa fiu obligata sa platesc TVA.
Deasemeni, planuiesc emit facturi de comision insa o data la 3 saptamani.

Am inteles ca pentru facturile care imi intra cu TVA, daca am colectat mai mult de 1000 lei, as putea face solicitare sa mi se restituie?

Asadar? cum ar fi mai bine? platitor de TVA sau nu?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 16:08, 27 Ianuarie 2014
Neplatitor de TVA e mult mai bine.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot schimba cod caen secundar? ani_ela ani_ela Buna ziua, Sunt PFA cu domeniul de activitate (vi-l atasez mai jos). Lucrez pentru o firma, interemediez vanzari (sunt director vanzari) si la fiecare ... (vezi toată discuția)
Cod caen intermedieri comerciale mflorin81 mflorin81 Buna ziua, Doresc sa infiintez un pfa cu norma de venit (intermedieri comerciale). Colaborez cu o singura firma pentru care fac intermedieri cu diferiti ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon pentru pfa platitor de tva cami6891 cami6891 Buna ziua, Am un PFA cu cod caen 6622.Este singura activitate pe care o desfasor. Mentionez ca la finele lunii trecute am ajuns la cifra de afaceri de ... (vezi toată discuția)