avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea masinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea masinii

Am o intrebare si o rugaminte.Am mostenit o masina, si vreau sa stiu, pentru transcrierea pe numele meu trebuie sa platesc timbru de mediu (taxa de poluare)? Masina e din 2009 si la trezorie m-i sa spus ca nu a fost platit. Masina a fost cumparata nou-nout de la Verbita. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: makk0704 , utilizator 08:35, 28 Ianuarie 2014
La transcrierea dreptului de proprietate asupra bunului mobil,este obligatoriu sa achitati taxa-daca nu beneficiati de facilitatea scutirii ,acordata anumitor categorii legal prevazute
Prin legea aceasta beneficiez de facilitatea scutirii? "OUG 9/2013 Art. 8 Timbrul nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt: e) dobandite prin mostenire, in cazul in carea aceasta a intervenit in intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii; "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto pentru autoturism dacia dobandit prin mostenire Popesku Popesku Buna ziua , am mostenit o Dacia de la tatal meu care a decedat . Mai am un frate si masina vreau sa o inmatriculez pe numele meu dar trebuie platit timbrul de ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Radukut Radukut Buna seara Cumnatul meu a decedat in ianuarie 2012 . A avut o masina . Nu s-a facut succesiune . Daca se face succesiune acum , se plateste timbru de mediu ? ... (vezi toată discuția)