avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

Buna seara as dori sa intreb si eu daca de la 1 februarie intra in vigoare noul cod penal cu siguranta?de asemenea de asemenea as dori sa stiu ce se intampla cu cei care au o sentinta la curtea de apel 6 ani si sunt in recurs la curtea suprema.multumesc.si daca recidivistii care au comis fapta ptr care au fost condamnati in per in care erau sub per de eliberare conditionata beneficiaza noile reduceri de pedeapsa si ce sanse reale sunt ptr asta multumesc astept raspuns
Intra, nu sunt semnale ca nu ar intra.
Recursurile în curs de judecată la data intrării în vigoare a legii noi, declarate împotriva hotărârilor care au fost supuse apelului potrivit legii vechi, rămân în competenţa aceleiaşi instanţe şi se judecă potrivit dispoziţiilor legii vechi privitoare la recurs, astfel, hotărârea instanţei de apel rămâne definitivă la data soluţionării recursului, dacă acesta a fost respins ori dacă a fost admis şi procesul a luat sfârşit în faţa instanţei de recurs. Hotărârile pronunţate în recursul soluţionat, nu mai pot fi atacate cu recurs în casaţie.
NCP cuprinde un regim sancţionator mai sever pentru concursul de infracţiuni şi recidivă, o analiza concreta se poate face dupa ce se cunosc toate detaliile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea recursului in curs dupa intrarea in vigoare a noului c.proc.pen. riciardtimofte riciardtimofte Ce se intampla cu personele judecate in prima instanta la tribunal, apoi in apel la CA si 1 feb 2014 i-au prins in recurs la ICCJ? (vezi toată discuția)
Decizia iccj mai poate fi atacata? doru112233 doru112233 buna dimineata,la sentinta dat de iccj se mai poate atca sentinta?Multumesc. (vezi toată discuția)
Furt calificat (recurs....apel) deea86 deea86 Buna seara,mai am si eu o intrebare,dupa ce se da o condamnare urmeaza un recurs,dar dupa acest recurs mai urmeaza ceva? apel sau altceva? mentionez ca este ... (vezi toată discuția)