avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie

In urma unei plingeri penale facute de o persoana in care am fost acuzat de amenintari la adresa respectivului, organele de politie au efectuat cercetarile corespunzatoare, rezultatul fiind emiterea de catre procuror a unei dispozitii de neincepere a urmaririi penale. A fost o decizie corecta din punctul meu de vedere avind in vedere faptul ca am fost acuzat de vorbe care nu le-am spus si fapte pe care nu le-am comis.
Acum...eu nu cunosc procedura, fiind pentru prima oara intr-o asemenea situatie de...! Cred ca "prietenul" meu a contestat dispozitia de NUP la prim-procuror si urmare a succesului obtinut o contesta acum si in instanta, urmarea fiind ca am primit o citatie in calitate de intimat.
As dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Sunt obligat sa ma prezint la data citarii in instanta?
2. Daca da, am nevoie de avocat sau pot sa ma reprezint singur?
3. Daca nu, care este procedura in continuare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel 67 , utilizator 17:54, 28 Ianuarie 2014
Nu va obliga nimeni sa va prezentati in instanta.

... poate doar constiinta... e clar ca doriti sa ramana rezolutia de NUP, deci va trebui sa va faceti apararile.

Nu va obliga nimeni sa va angajati avocat.

Daca va descurcati cu toate procedurile, va puteti face si singur apararile.

Tocmai acesta este si unul din rolurile/atributiile avocatului: sa verifice daca sunt respectati toti pasii prevazuti in codul de procedura penala si sa analizeze si demonteze temeiurile legale pe care se sprijina plangerea petentului impotriva N.U.P. , avand grija sa se mentina aceasta si nu sa se infirme de catre judecator.
Prezenta Dvs nu este obligatorie in instanta.
Va puteti reprezenta si singur, nu este obligatoriu sa aveti avocat. Asta este la latitudinea Dvs.
In raport de probele care se vor administra in instanta aceasta poate dispune:
1. respingerea plangerii;
2.admiterea acesteia cu consecinta trimiterii dosarului la parchet pentru continuarea cercetarilor sau retinerea cauzei in vederea judecatii (cand considera ca la dosar sunt suficiente probe care dovedesc vinovatia Dvs)
Prietenul dvs nu a obtinut nici un succes prin plangerea la prim procuror, deoarece se adreseaza instantei tocmai din cauza ca prim procurorul i-a respins plangerea.
Eu v-as recomanda sa va angajati avocat, sa nu aveti surprize, cat privesc cheltuielile cu avocatul, le veti recupera de la petent daca le solicitati in instanta, in situatia in care plangerea este respinsa.
Am inteles! Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata liviu- liviu- Salut.In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala sa intocmit dosar de cercetare penala pt infractiunea prev.de art.184 alin.1si3 c.p. ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)
Citat ca intimat spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la ... (vezi toată discuția)