avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OCPI - Ridicare Ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OCPI - Ridicare Ipoteca

Buna ziua,

Am achizitionat un credit ipotecar la banca ABN Amro in 2007. Aceasta banca a fost preluata de catre RBS care la randul ei a fost preluata recent de catre banca Unicredit Tiriac. De curand am restituit valoarea integrala a creditului catre Unicredit Tiriac urmand ca aceasta sa imi ridice ipoteca. Actele au fost depuse la OCPI. Dupa doua saptamani de asteptare am primit raspuns ca dosarul a fost intors pentru re-examinare si ca OCPI nu este convins ca Unicredit Tiriac este titularul de drept al creditului si nu este in masura sa ceara ridicarea ipotecii.
As dori sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si care ar fi rezolvarea ei?

Multumesc
da ,eu sunt in aceeasi situatie.Am mai scris aici in forum despre asta.La OCPI nu este inscris in cartea funciara decat ABN ,dar in Arhiva de Garantii Mobiliare este inscris la limita legii Unicredit.Ati verificat si Arhiva ? Ce v-au spus cei de la Unicredit ?Mie mi-au spus cum ca au ei dreptul sa ridice ipoteca ,dar tehnic OCPI nu face acest lucru pana cnd nu se face dovada inscrierii succesive ABN-RBS-RBS Anglia-Unicredit.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
teisoara, utilizator
Buna ziua,

astazi am primit o noua incheiere de respingere de la OCPI in care se spune in clar ca pana nu se face dovada inscrierii succesive a creantei ABN-RBS Romania-RBS Scotia,nu este recunoscut ca indreptatit UNICREDIT sa ceara ridicarea ipotecii.Ce se intampla in aceasta situatie ?Ne puteti ajuta,va rugam ?
Trebuie sa faceti cerere de reexaminare sa prezentati punctual faptul ca este una si aceeasi creanta ,nu sunt 3 creante diferite, este una singura. Dupa ce primiti respingere pe cererea de reexaminare faceti plangere in Instata impotriva incheierii de respingere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare creante - caz special teisoara teisoara Buna ziua, . ma aflu in urmatoarea situatie -speciala-pin evolutia ei si va rog sa ma ajutati cu un raspuns: -in anul 2007 am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta neinscrisa in cartea funciara teisoara teisoara Buna ziua, > > > ma aflu in urmatoarea situatie: -in 2007 am contractat uncredit de nevoi > personale cu garantie imibiliara la ABN Romania ... (vezi toată discuția)
Executari silite carmenssilva carmenssilva Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul in care am primit o hotarare de executare silita si au trecut mai mult de 15 zile ma mai pot indrepta impotriva ... (vezi toată discuția)