avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NOUL COD PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NOUL COD PENAL

Subiect: Noul cod penal
Buna ziua!
Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 alin.1 si 2; 8 ani-Legea 39/2003 art.7 alin. 1 și 3 ; 5 ani-Legea 656/2002,art.29, alin.1, lit.a,b,c.
S-au contopit pedepsele si are de executat 12 ani.
Hotararea este acum in apel.
Intrebarea mea este daca va beneficia de aplicarea legii mai favorabile atat in cazul incadrarii, cat si in cazul contopirii pedepselor.
Va rog sa-mi raspundeti si mie, cat ar avea de executat conform noului cod penal. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:20, 30 Ianuarie 2014
gresala mea .
eu m-am lovit doar de cuantumul pedepsei si nu am avut situatii care sa fie condamnari spre maxim insa in situatia expusa mai sus avand in vedere ca pedeapsa la art 2 alin 2 este pana la 12 ani atunci se incadreaza si nu se poate face nimic din punctul meu de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri de risc diana1_andra diana1_andra Se va schimba ceva de la 1 februarie la traficul de droguri sau va ramane la fel? (vezi toată discuția)
Consum droguri vaidelegilenoastre vaidelegilenoastre Buna ziua. Intrebarile mele ar fi multe,dar ma voi rezuma numai la cateva aspecte mai importante(pentru mine:) ) As dori sa aflu daca se face vreo diferenta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)