avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision risc inclus in comisionul de administrare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision risc inclus in comisionul de administrare

Buna ziua.
Am un credit de nevoi personale la BCR.Comisionul de risc a fost inclus in comisionul de administrare.Nu am semnat niciun act aditional care sa reglementeze acest fapt.Este legal ? Ma intereseaza sa stiu daca acest comision de administare, in noua forma, este abuziv si se poate recupera. Se poate recupera doar comisionul de risc ? Creditul a fost contractat pe 7 ani si mai am de platit 2 ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danalazarica , utilizator 16:37, 5 Februarie 2014
Sarut mana,

Da, acest comision este abuziv, instantele au decis ca redenumirea lui nu ii inlatura caracterul abuziv. Puteti face actiune in Instanta, pentru anularea clauzei si implicit restituirea comisionului incasat nejustificat.

O simpla cautare pe google va poate ajuta sa gasiti cateva sentinte date in spete similare si sa va motivati astfel cererea in instanta.
Puteti incepe cu o plangere la ANPC, dupa ce in prealabil veti solicita in scris eliminarea comisionului abuziv si restituirea sumelor incasate nejustificat. Daca nu va raspund in 30 de zile sau raspund in sens negativ, faceti plangere la ANPC. Daca nici amenda nu va fi de ajuns, in baza plangerii puteti face actiune in Instanta. Puteti incepe si cu actiunea in Instanta, ca sa urgentati lucrurile.
Succes!
Multumesc.Cred ca voi incepe cu plangerea catre ANPC , avand in vedere ca banca m-a respins la conciliere verbala motivand ca au urmat reglementarile OUG 50/2010 prin redenumirea acestui comision.
Mii de multumiri.
OG 50/2010 spune clar ca un act aditional nesemnat de debitor nu ii este opozabil decat daca modificarile sunt in favoarea lui. Redenumirea unui comision abuziv nu poate fi in favoarea clientului.
Buna ziua.
Am reusit sa ajung la banca si sa depun o cerere prin care am solicitat restituirea si inlaturarea comisionului de risc precum si reanalizarea creditului in vederea micsorarii dobanzii..Banca a gasit de cuviinta sa-mi puna in fata un act aditional, pe care nu l-am semnat inca, prin care scoate comisionul de risc incepand cu 01.02.2014.Ce se intampla cu banii pe care i-am platit timp de 5 ani pentru acest comision?Ar trebui restituiti de catre banca sau macar compensati cu ratele viitoare?Au incercat sa ma determine sa semnez acest act aditional prin afirmatia ca "daca nu il semnez pana maine cererea mea devine nula si trebuie sa fac alta".Din cate stiu trebuie sa primesc un raspuns oficial(in scris) la cererea mea, nu constrageri.Corect?
Care ar fi urmatorul pas?ANPC sau instanta de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc Serban Laurentiu Serban Laurentiu Am un credit ipotecar la Volksbank cu dobanda fixa pe perioada de 25 ani.Desi am facut demersurile necesare si nu am primit nici un raspuns pentru aplicarea ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare ada2014 ada2014 Buna ziua, sotul meu are un credit bancar si cred ca are comisioane abuzive.(a fost un comision de risc care a fost doar redenumit cand a fost scos inafara ... (vezi toată discuția)
Inlocuire comision risc cu comision administrare banca alinatug alinatug Institutia bancara la care am un contract de credit ipotecar a facut un comunicat din care citez : \"In vederea aplicarii prevederilor OUG 50/2010 si a ... (vezi toată discuția)